Vrachtauto's steeds sneller geborgen na ongeval

Vrachtauto’s worden steeds sneller geborgen na een ongeval. Dat meldt Stichting Incident Management Vrachtauto’s (STIMVA) in haar jaarrapportage. De organisatie vergeleek de bergingssnelheid van vrachtauto’s in 2019 met die van 2018. Wat bleek, in 2019 werd 56 procent van de trucks binnen een uur geborgen, tegenover 46 procent in 2018.

De snelllere berging is te danken aan verschillende factoren. Allereerst werken de verschillende servicebedrijven en wegbeheerders veel nauwer samen. Verder melden bronnen als Waze of Flitsmeister gestrande voertuigen een stuk sneller. Tot slot speelt social media ook een grote rol in het melden van incidenten.

De stichting meldt daarnaast dat 1 procent van alle files vorig jaar veroorzaakt werd door een incident met een vrachtauto. 0,3 procent werd veroorzaakt door een ongeval, terwijl de overige 0,7 procent veroorzaakt werd door een pechgeval.

Vind je het bergen van voertuigen ook erg interessant? Kijk dan ook naar onze opleiding Lichte berging die wij in samenwerking met Vreugdenhil Berging aanbieden. Dan leer je alles over het bergen van lichte voertuigen.