Wetswijziging Code 95 1 december 2020 van kracht

De vrijstelling Code 95 die chauffeurs - geboren voor 1 juli 1955 - hebben, vervalt per 1 december 2020. Dat heeft de Europese Commissie bepaald. De betreffende chauffeurs kregen vanwege hun leeftijd ooit automatisch de Code 95 op het rijbewijs. Onterecht volgens de Commissie.

Wetswijziging per 1 december
De Rijksoverheid voert per 1 december 2020 een wetswijziging in die de automatische Code 95 terugdraait. De wijziging zou eigenlijk per 1 april dit jaar ingaan, maar de coronacrisis bracht daar verandering in. Alle rijbewijshouders met een C- of D-rijbewijs die voor 1 juli 1955 geboren zijn en in augustus 2019 aangeschreven zijn, ontvangen begin oktober opnieuw een brief. Daarin staat wat de chauffeur moet doen om de Code 95 te behouden.

Nascholing Code 95 in één week
Wilt u als beroepschauffeurs de Nascholing Code 95 zo snel mogelijk voltooien? Dan kunt u bij DON Opleidingen terecht voor verschillende weekpakketten. Binnen één week haalt u de benodigde 35 Nascholingsuren. Uiteraard is het volgen van losse lessen ook mogelijk. Meer weten? Neem dan contact op met uw persoonlijke opleidingsadviseur of bekijk de verschillende pakketten.