Kwart auto-ongelukken gebeurt binnen eerste drie minuten

Een kwart van alle auto-ongelukken gebeurt binnen de eerste drie minuten van de rit. Dat meldt de website rijschoolvandaag.nl op basis van een onderzoek van Dolphin Technologies. Een Oostenrijks softwarebedrijf dat uitgebreid onderzoek deed naar auto-ongevallen. Daaruit komt een verrassende conclusie naar voren.

Gedurende twee jaar evalueerde Dolphin Technologies het gedrag van maar liefst 40.000 chauffeurs om de oorzaak van ongevallen te achterhalen. Daarbij werden meer dan 3,2 miljoen autoritten en 1.986 ongevallen van 40.000 mensen geanalyseerd. Daarbij legt het bedrijf een verband tussen de lengte van de autorit en de kans op een ongeval.

Eerste drie minuten
Wat blijkt, bij een korte rit van 10 minuten gebeurt 25 procent van de ongevallen binnen de eerste 3 minuten rijden. Nog eens 14 procent gebeurt binnen de eerste 6 minuten. Volgens Dolphin Technologies kunnen veel van deze ongevallen vermeden worden. “Als we mensen aanmoedigen om korte afstanden op een andere manier dan met de auto af te leggen, dan zou tot 40 procent van de ongevallen vermeden worden”, aldus Katharina Sallinger, Chief Data Scientist bij Dolphin. “Met de resultaten uit het onderzoek kunnen we gerichte aanbevelingen doen en de risico’s vermijden.” Iets waar het Oostenrijkse softwarebedrijf zich dan ook in specialiseert.

Weten wat te doen bij een ongeval? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod veiligheidstrainingen!

Bron