Mogelijk wetswijziging maximum snelheid tractoren

De maximumsnelheid van landbouwvoertuigen wordt per 1 januari 2021 mogelijk verhoogd naar 40 k/m per uur. Dat meldt het vakmedium Rijschoolpro.nl. Volgens hen komt er op korte termijn een wetswijziging rondom de registratie- en kentekenplicht van deze voertuigen. Dat heeft ook gevolgen voor het theorie- en praktijkexamen van het T-rijbewijs.

Theorie-examen aangepast
Tegelijk met de ingang van de wetswijziging wordt ook het theorie-examen aangepast. Per 1 januari kunnen kandidaten tijdens hun examen ook vragen verwachten over de aangepaste maximumsnelheid. Per 1 juli 2021 volgen vragen over de registratie- en kentekenplicht, keuringsplicht en het kentekenreglement.

Maximumsnelheid examen later verhoogd
Rijschoolpro.nl benadrukt wel dat kandidaten vanaf 1 januari 2021 niet direct 40 k/m per uur tijdens het eindexamen mogen rijden. Vanaf 1 april 2021 geldt de nieuwe maximumsnelheid pas voor het praktijkexamen. In de tussentijd dient de kandidaat tijdens het praktijkexamen maximaal 25 k/m per uur te rijden.

T-rijbewijs halen?
Wil je zelf ook een tractor besturen? Haal dan je tractorrijbewijs bij DON Opleidingen! Bekijk hier alle mogelijkheden of neem contact met ons op om gelijk je eerste les in te plannen!