INTERVIEW: “Als je eenmaal in de vrachtauto zit, ben je verkocht”

B-instructeur Rewien liet zich bij DON Opleidingen opleiden tot C-instructeur

Niet meer oefenen met het koppelingspedaal, maar aan de slag met onderwerpen als aandocken en de uitzwaai van de bak of trailer. Rijinstructeur Rewien Thakoerdajal verruilde na dertien jaar de lesauto voor de lesvrachtauto. “Dat je iemand stap-voor-stap met zo’n groot voertuig leert rijden, dat geeft heel veel voldoening.”

Wanneer Rewien het terrein van zijn werkgever DON Opleidingen in Naaldwijk op rijdt, valt direct op hoe gemakkelijk hij de Mercedes-Benz Actros inparkeert. “Ja, ook voor je eigen rijvaardigheid is dit opleidingtraject perfect”, zegt de kersverse C-instructeur lachend.

Dertien jaar rij-instructeur
Rewien begon dertien jaar geleden als B-instructeur, maar keek altijd al naar vrachtauto’s. Hij zegt: “Ik heb altijd al een passie voor auto’s gehad, dus dat ik rij-instructeur werd, kwam niet als een verrassing. Later begon ik ook vrachtauto’s steeds interessanter te vinden, maar het leek mij een hele stap om mijn huidige baan op te geven en de opleiding tot C-instructeur te volgen. Gelukkig kwam ik toen DON Opleidingen tegen.”

Intern opleiden met baangarantie
Bij het opleidingsinstituut DON Opleidingen in Naaldwijk kreeg Rewien de kans om met baangarantie de opleiding tot C-instructeur te volgen. “Nadat ik mij aanmeldde voor de interne opleiding werd ik meteen in een kleine, hechte klas opgenomen. Omdat je de opleiding bij DON Opleidingen zelf volgt, zit je bovenop het werk. Je mag al vanaf het begin meekijken met de instructeurs en krijgt een persoonlijke mentor toegewezen.”

Een echt familiebedrijf
Na het behalen van zijn C-rijbewijs en WRM-certificaat trad Rewien officieel als C-instructeur in dienst bij DON Opleidingen. “Het is een grote organisatie, maar het voelt nog steeds als een familiebedrijf. Mijn mentor van toen is nu een fijne collega geworden. Maar het mooiste van alles is dat ik natuurlijk in deze mooie vrachtauto mensen mag opleiden tot beroepschauffeur!”

WRM-gecertificeerd B-instructeur en ook interesse in een opleiding tot C-instructeur met baangarantie? Kijk dan op werkenbijdon.nl voor alle vacatures!