CBR maakt video over inhaalslag examens

Nu bekend is dat de praktijkexamens scooter en motor weer opstarten, rijst er een ander groot vraagstuk: hoe gaat CBR de examenachterstand wegwerken? Om die vraag te beantwoorden lanceert de instantie een voorlichtingsvideo.

Het aantal in te halen examens is niet mals. Na de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 liep de achterstand op tot 320.000 examens. Éénderde daarvan werd na die lockdown ingehaald, maar sinds de tweede lockdown is het aantal in te halen examens opgelopen tot maar liefst 600.000.

Examinatoren gezocht
Om de achterstand te slinken, wil CBR twee duidelijke maatregelen treffen. Allereerst stelt het instituut langere openingstijden in. Verder worden gepensioneerden gevraagd om bij te springen en is er veel vraag naar nieuwe examinatoren. Vraag je nu examen aan? Houd dan rekening met een wachttijd van zo’n twintig weken.

Stap op!
Je laat je natuurlijk niet tegenhouden door een langere examenwachttijd. Wil je beginnen met scooter- of motorrijlessen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of kom eens langs op ons kantoor in Naaldwijk. Wij zijn geopend voor meer informatie en de koffie staat uiteraard klaar!