DON Opleidingen luidt toekomst van Nascholing Code 95 in

‘Altijd blijven leren, ook online!’ Zo luidt de slagzin van DON Opleidingen tijdens de hervatting van de Nascholing Code 95-cursussen. Sinds de herstart van theoretische en praktische trainingen blijken ook de e-learning Nascholing Code 95-modules erg in trek. Een belangrijke stap richting de toekomst van opleiden, aldus het opleidingsinstituut.

De e-learningmodules bestonden al langer naast de reguliere cursussen, maar sinds de coronacrisis heeft deze vorm van ‘blended learning’ een ware toevlucht genomen. Steeds meer transportbedrijven en beroepschauffeurs ontdekken de voordelen van zelfstudie. “Het is niet alleen veilig, maar ook erg flexibel”, zegt Thom Dijkxhoorn, Commercieel directeur bij DON Opleidingen. “Beroepschauffeurs hoeven niet meer de hele dag in een leslokaal aanwezig te zijn, maar kunnen op hun eigen tempo hun kennis online verreiken.”

Nascholing Code 95
Niet alleen Corona is verantwoordelijk voor de rijzende populariteit van e-learning, ook de naderende deadlines Code 95 speelt een grote rol. Er is dan ook een ware stormloop op de nascholingscursussen. “Wij adviseren door middel van een opleidingsplan om elk jaar enkele nascholingsuren te voltooien, maar met onze weekpakketten (alle nascholingsuren in één week) bieden we ook een oplossing voor diegenen die nog de benodigde 35 nascholingsuren moeten behalen. Die zijn vervolgens makkelijk te monitoren in ons gratis opleidingsportaal”, aldus Dijkxhoorn. “De groeiende aandacht voor e-learning is er dus niet voor niets. Dit is wat ons betreft – naast de klassikale trainingen – een blijvertje.”

Meerdere modules mogelijk
Op dit moment biedt DON Opleidingen tien e-learningmodules aan, waarvan er vier het gehele jaar door gepland zijn. Het aanbod varieert van ‘Digitale tachograaf’ tot aan ‘Opfrissing verkeerseducatie’. Stort DON Opleidingen zich nu volledig op e-learning? “Nee, dat niet”, zegt Dijkxhoorn. “Ook onze praktische en theoretische opleidingen blijven we doorontwikkelen. Zo hebben we binnenkort groot nieuws over een nieuwe, elektrische autolaadkraan.” Daarover later meer…

Meer weten over Nascholing Code 95? Bekijk dan het actuele aanbod!

*Dit artikel verscheen eerder op Transport-online.nl:https://www.transport-online.nl/site/125178/don-opleidingen-luidt-toekomst-van-nascholing-code-95-in/