Minister Van Nieuwenhuizen: "Volle kracht vooruit met MONO Zakelijk!"

‘Volle kracht vooruit met MONO Zakelijk’, dat is de boodschap van minister Cora van Nieuwenhuizen. Met MONO Zakelijk wil zij extra aandacht vragen voor verkeersveiligheid en hoe werkgevers daaraan bijdragen. Iets wat DON Opleidingen ten zeerste omarmt met onder meer ons Held van de weg-label.

Van Nieuwenhuizen pleit voor het belang van MONO Zakelijk in een interview op monozakelijk.nl. “Nu in deze coronatijd werken veel mensen thuis. En de verwachting is dat zij, zodra het weer kan, meer hybride zullen gaan werken. Daarmee dus ook minder onderweg zijn. Maar een belangrijke doelgroep van MONO-zakelijk moét wel onderweg zijn. Dan heb ik het bijvoorbeeld over professionals in de bouw, onderhoudsbedrijven, pakket- en distributiediensten of vrachtwagenchauffeurs.”

Held van de weg
Van Nieuwenhuizen ziet daarbij ook het belang van belonen, met bijvoorbeeld labels als ‘Ridder van de weg’ of ‘Held van de weg’: “Ik begrijp heel goed dat men op dit moment wel wat anders aan het hoofd heeft, maar dáár moeten we meer op inzetten. En dan uiteraard op een positieve manier. Een schitterend voorbeeld is de ‘Ridders van de Weg’ waarbij schadevrij rijden beloond wordt. Toen ik deze oorkondes mocht uitreiken herinner ik me de trots in de ogen van die chauffeurs.”

Meer aandacht is hard nodig
Dat verkeersveiligheid nog steeds veel aandacht vraagt, bewijzen de actuele aantallen verkeersslachtoffers. Iets wat Van Nieuwenhuizen ook zorgen baart: “Als we kijken waar we nu staan qua aantallen verkeersslachtoffers – rekening houdend met aanzienlijk minder mobiliteit als gevolg van corona – dan word ik zeker niet vrolijk. Het aantal slachtoffers neemt gewoon niet af. En dat dwingt ons om met volle vaart door te gaan met dit soort initiatieven, waarbij óók werkgevers hun verantwoordelijkheid te vervullen hebben.”

Doe mee!
Benieuwd naar het hele interview? Bekijk dan het artikel op monozakelijk.nl. Wil je ook een Held van de weg worden? “Bekijk ons actuele lesaanbod”: of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Stap jij ook in?