Nieuwe richtlijnen Eerste Hulp van kracht

Het NIIBHV (Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening) heeft de nieuwe richtlijnen voor het verlenen van eerste hulp gepubliceerd. De wijzigingen zijn aan de hand van nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktijkexpertise vastgesteld. De belangrijkste wijzigingen zijn een aangepaste reanimatietechniek voor baby’s, de toevoeging van mentale eerste hulp een aangescherpte aanwijzingen voor de alarmering van hulpdiensten.

Het vormen van de nieuwe richtlijnen is een initiatief van Het Nederlandse Rode Kruis, Het Oranje Kruis, het Nederlandse Instituut Bedrijfshulpverlening en de Nederlandse Reanimatie Raad. Met de richtlijnen geeft de alliantie aan dat het belangrijk is dat iedereen in Nederland dezelfde handelingen onderneemt bij het verlenen van eerste hulp. Die handelingen moeten perfect aansluiten op de professionele zorgverlening die daarop volgt.

Basis voor lesstof
De richtlijnen vormen het kader voor de eerste hulp eindtermen en de daaruit voortvloeiende lesstof. De richtlijnen worden regelmatig geƫvalueerd en indien nodig iedere vijf jaar bijgesteld. Bekijk de nieuwe richtlijnen op de website van het NIBHV en het actuele aanbod veiligheidstrainingen op onze website.