Gratis Code 95? STL maakt het mogelijk!

STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) roept een nieuwe subsidie in het leven om de aanwas van nieuwe beroepschauffeurs te versterken. Met de zogenoemde 100% Code 95-subsidie is het voor chauffeurs zonder werk mogelijk om gratis de Code 95 te vernieuwen. STL draagt hierbij de kosten. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan de chauffeur moet voldoen.

Ben je als beroepschauffeur werkloos geraakt en heb je in het verleden Code 95 gehad, dan kun je het budget gebruiken om je vakbekwaamheid op peil te houden. Hierbij geldt dat je:
- In het bezit bent van rijbewijs C/CE
- Op dit moment een WW-uitkering ontvangt en daarvoor werkte als beroepschauffeur
- Dat je tijdens je werkzame leven als beroepschauffeur SOOB hebt afgedragen
- Je na het sluiten van de subsidieovereenkomst je inschrijft bij het STL mobiliteitscentrum

Budget aanvragen vóór nascholing
Geïnteresseerden moeten voorafgaand aan de nascholingscursus de subsidie aanvragen. Hierbij dienen zij een offerte van het opleidingsinstituut te overhandigen. Daarop staan niet alleen de ontbrekende punten/uren, maar ook de reeds gevolgde lessen. De opleidingsadviseurs van DON Opleidingen kunnen dit uiteraard verzorgen. Per geïnteresseerde is er vanuit het STL een persoonlijk opleidingsbudget van maximaal 3.000 euro.

Ga direct aan de slag!
Zin om de Code 95 te voltooien en in de vrachtauto te klimmen? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs via info@donopleidingen.nl of 0174-62 30 30. Bekijk direct ons actuele aanbod. De subsidie is tot eind 2021 beschikbaar.

Tot ziens bij DON Opleidingen!