Vakantiegangers opgelet: Frankrijk introduceert nieuw verkeersbord

Kom je op de Franse wegen een bord met witte ruit en blauwe of zwarte achtergrond tegen? Kijk dan goed of jij wel op de betreffende rijstrook mag rijden. Deze rijstrook die het bord markeert is alleen toegestaan voor auto’s waarin minimaal twee personen zitten, of die voorzien zijn van het groene Crit’Air milieuvignet.

Met de introductie van ‘het wybertje’ volgt Frankrijk Spanje, Oostenrijk en Noorwegen. In die landen zijn deze speciale rijstroken al veel langer van kracht. Het verkeersbord is volgens AD.nl te zien op de A48 bij Grenoble en de A6/A7 (M6/M7) bij Lyon. Het gaat hierbij vooral om elektronische verkeersborden die desgewenst ingeschakeld worden. Steden mogen zelf bepalen of ze de borden voeren.

Elektrische en hybride auto’s
Mocht je van de rijstrook gebruik willen maken, dan dien je met minstens twee personen in de auto te zitten. Het alternatief is het groene Crit’Air-vignet dat alleen toegekend wordt aan elektrische of hybride auto’s. Voldoe je hier niet aan en rijd je alsnog op de rijstrook? Dan kan de boete variĆ«ren van 90 tot 135 euro.

Vakantiekriebels
Heb je de vakantiekriebels en wil je graag met de caravan of vouwwagen op pad? Haal dan je BE-rijbewijs bij DON Opleidingen! Bekijk het actuele opleidingsaanbod of neem contact met ons op voor meer informatie.