Chauffeurstekort meer effect op groei dan Coronapandemie

Het chauffeurstekort is een grotere groeiremmer dan de coronapandemie. Zo luidt de kop op website Transportonline.nl. Het vakmedium baseert zijn bevindingen op het onderzoek van Descartes, de marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de transport- en logistieksector. Die onderzoekt elk jaar de groei van de transport- en logistieksector. Daarbij blijkt het chauffeurstekort nu meer effect te hebben dan de al twee jaar durende Coronapandemie.

Ondanks de pandemie en het chauffeurstekort verwacht ruim een kwart van de ondervraagden een financiƫle groei van meer dan vijftien procent in 2021 ten opzichte van 2020. Wel zijn er verschillende veranderingen die een grote impact hebben op de toekomstige markt. Volgens 42 procent van de respondenten zijn het tekort aan chauffeurs en het capaciteitsgebrek de grootste factoren. Dat wordt gevolgd door de opkomst van e-commerce, meer thuisleveringen en uiteindelijk de Coronapandemie.

Het hele artikel lezen?
Benieuwd naar het gehele artikel? Kijk dan op Transport-online.nl. Moet je zelf nog je nascholing Code 95 voltooien? Bekijk dan ons actuele cursusaanbod en schrijf je in!