RDW roept op tot registratie landbouwvoertuigen

De RDW roept eigenaren van landbouwvoertuigen, rijdende werktuigen en getrokken materieel op om hun voertuig snel te registreren. Dat meldt de organisatie op haar website. Tot het einde van dit jaar is het mogelijk om landbouwvoertuigen online zonder keuring te registreren.

Volgens het bericht zijn slechts vier op de tien voertuigen geregistreerd. Vooral (land)bouwvoertuigen in de bouw-, infra- en groensector en bijzondere landbouwvoertuigen (MMBS’en) blijven achter. De RDW verwacht dat er in totaal 550.000 trekkers, MMBS’en en getrokken materieel geregistreerd worden. Zonder kentekenbewijs mag een (land)bouwvoertuig vanaf 1 januari 2022 niet meer weg op.

Teleurstelling voorkomen
Met de oproep wil de RDW teleurstellingen en wachttijden voorkomen. Uit ervaring van de organisatie blijkt namelijk dat de meeste eigenaren hulp of advies nodig hebben bij de registratie. Ongeregistreerde landbouwvoertuigen mogen na 1 januari 2022 niet de weg meer op en zijn mogelijk ook niet meer verzekerd. Een keuring met kenteken bij de RDW kost na 1 januari minimaal 140 euro*.

Meer weten?
Wil je meer informatie over de registratie van landbouwvoertuigen? Lees dan het volledige artikel op de website van de RDW. Wil je zelf met de trekker op pad? Bekijk dan onze rijpleiding!