DON Opleidingen neemt eerste elektrische lesauto in gebruik

DON Opleidingen neemt per 15 september zijn eerste elektrische lesauto in gebruik. De Volkswagen ID.3 doet voortaan dienst als lesauto voor het automaatrijbewijs (Code 78). Ook voor overige aangepaste rijlessen wordt er een beroep op deze elektrische Volkswagen gedaan. het is ook mogelijk om met een functiebeperking rijles in de ID.3 te volgen. Op het stuurwiel zijn namelijk de bedieningselementen voor het acceleratie- en rempedaal aangebracht.

DON Opleidingen probeert met zijn lesauto’s een dwarsdoorsnede van het (toekomstige) Nederlandse wagenpark te schetsen. Bij de keuze voor een elektrische lesauto viel dan ook het oog op de ID.3 die veelvuldig in het Nederlandse straatbeeld te zien is. De ID.3 van DON Opleidingen heeft een actieradius van 362 kilometer, wat meer dan voldoende is voor een dag werken. Opladen kan makkelijk aan één van de vier laadpalen op het parkeerterrein.

Zelf de ID.3 uitproberen?
Ben jij de eerste die in een elektrische auto zijn rijbewijs haalt? Bekijk direct alle mogelijkheden voor het B-rijbewijs of neem contact met ons op voor meer informatie.