Chauffeurstekort stijgt naar 10.000 vacatures

Het chauffeurstekort is afgelopen zomer toegenomen tot ruim 10.000 vacatures. Dat meldt vakmedium TTM op basis van de recentste Sectormonitor. Tegelijkertijd vertoont de sector transport en logistiek verder herstel in het tweede kwartaal van 2021. Veel kansen voor mensen die zich willen omscholen binnen dit dynamische werkveld.

In 2020 was er nog sprake van omzetverlies, maar ondertussen groeit de omzet stevig in het goederenvervoer en de logistieke dienstverlening. Ondernemers verwachten tot het eindje van 2021 een toename van het personeelsbestand en een verbetering van het economisch klimaat. Daartegenover staat wel dat bijna de helft van de transportondernemers een tekort aan personeel heeft. Ook kamt de sector met vergrijzing.

Volop kansen
De sector Transport en Logistiek biedt dus volop kansen voor mensen die zich willen omscholen. Een bekende website die hen daarbij helpt is www.nu-omscholen.nl. Bij DON Opleidingen begeleiden we iedereen graag tijdens de route naar een nieuw rijbewijs. Wilt u meer weten over omscholen? Neem dan contact met ons op.

Ontwikkelingen in de markt
De sectormonitor bekijk per kwartaal de arbeidsmarktontwikkelingen van werknemers en - gevers die bij SOOB/Pensioenfonds Vervoer aangesloten zijn. De Sectormonitor komt tot stand dankzij TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) voert het uit.

Bron: TTM. Lees het gehele artikel op de website.