Opleiding of cursus volgen bij DON Opleidingen met de Rotterdamse scholingsvoucher

Rotterdammer(t)s opgelet! De arbeidsmarkt verandert continu. In sommige sectoren zijn er veel vacatures. Zoals in de zorg, bouw, ICT, logistiek of techniek. Tegelijkertijd zijn ook veel mensen op zoek naar (ander) werk en baanzekerheid. Met een passende om-, her- of bijscholing kunnen zij zichzelf ontwikkelen richting kansrijk werk. Deze scholing kan worden vergoed met een scholingsvoucher van gemeente Rotterdam.

Rotterdammers die zich willen laten omscholen, herscholen of bijscholen kunnen voor maximaal € 2.500,00 beroep doen op het Rotterdamse Scholingsfonds. Tussen het ruime aanbod staan ook een aantal cursussen en opleidingen die je kunt volgen bij DON Opleidingen. Kies bijvoorbeeld voor een cursus EHBO, BHV of een opleiding tot machinist autolaadkraan of heftruckchauffeur. Het volledige aanbod is hier te bekijken.

Hoe vraag ik een voucher aan?

Je kunt de scholingsvouchers aanvragen als je in de gemeente Rotterdam woont en 18 jaar of ouder bent, maar nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd hebt bereikt. Aanvragen doe je via www.scholingsvouchers010.nl. Op deze website kun je:
• een loopbaantest doen
• een scholing selecteren uit de opleidingscatalogus
• een afspraak maken met een adviseur van het Leerwerkloket Rijnmond
• de scholingsvoucher aanvragen.

Ben je schoolverlater en woon je in regio Rijnmond? Dan kun je ook in aanmerking voor financiële ondersteuning voor om-, her- of bijscholing. Neem daarvoor contact op met het Leerwerkloket Rijnmond. Hier kun je ook terecht voor overige vragen.