DON Opleidingen bekijkt nieuwe toets besloten terrein vanaf boven

De toets besloten terrein vraagt een gedegen voorbereiding van kandidaten die een C1 of C-rijbewijs met code 95 willen halen. Per 1 oktober 2022 is er een nieuwe toets besloten terrein ontwikkeld die meer aansluit bij de beroepspraktijk én meer beroep doet op het eigen inzicht van kandidaten. Om het examenonderdeel inzichtelijker te maken, presenteert DON Opleidingen daarom een nieuwe video, die kandidaten met behulp van dronebeelden meer inzicht biedt.

Eerdere video groot succes
Het opleidingsinstituut maakte twee jaar geleden al een soortgelijke video. Deze video is inmiddels ruim 17.000 keer bekeken en leverde veel positieve reacties op. Het was voor instructeur Jelle Verbeek dan ook vanzelfsprekend om de nieuwe toets op een zelfde manier in beeld te brengen. “Dankzij de dronecamera bekijk je de toets besloten terrein vanuit een bijzonder perspectief. Je ziet de markeringen, pylonen en stokken op het terrein veel duidelijker. Met behulp van tekst en duidelijke aanwijzingen laten we vervolgens precies zien waar de leerling op moet letten.’’

Innovatief opleiden
De toets besloten terrein heeft een aantal grote wijzigingen, waaronder de uitbreiding van het aantal scenario’s (van 7 naar 11) en de nieuwe regel waarbij er tijdens de gehele toets geen obstakel geraakt mag worden. Met de video wil DON Opleidingen bijdragen aan de behoefte van kandidaten; opleiden op een moment dat voor hen goed uit komt. Het opleidingsinstituut investeert volop in innovatief lesmateriaal. Zo is er voor diverse opleidingen de mogelijkheid om e-learning te volgen en kan er sinds dit jaar digitaal worden aangeschoven in een virtuele klas. In de virtuele klas volgen leerlingen een online vrachtwagen theoriecursus.

Nu te bekijken
De nieuwe video over de toets besloten terrein is nu te bekijken op het YouTube-kanaal van DON Opleidingen. Kandidaten die behoefte hebben aan extra uitleg kunnen altijd vrijblijvend contact opnemen met het opleidingsinstituut.