Trotse verkeersveiligheidsambassadeur in Zuid-Holland

Bij DON Opleidingen voelen we ons vanzelfsprekend verantwoordelijk voor veilige verkeersdeelname in Nederland. We maken ons hier dan ook sterk voor en maken sinds 2018 onderdeel uit van het netwerk van verkeersveiligheidsambassadeurs in Zuid-Holland. In de praktijk betekent dit dat wij actieve communiceren richting collega’s, activiteiten organiseren bij bedrijven en meewerken aan verkeersveiligheidsactiviteiten op scholen, zoals bijvoorbeeld dode hoek trainingen.

Onze vertegenwoordigers binnen DON Opleidingen zijn Thom Dijkxhoorn en Angelo Cancedda. Zij maken zich hard voor de verkeersveiligheid en doen dit door hun collega’s en de omgeving bewust te maken van hun invloed op de verkeersveiligheid. Thom en Angelo delen de ambitie om bij te dragen aan verkeer zonder slachtoffers. Het ambassadeurschap houdt ook in dat DON Opleidingen is aangesloten bij de campagne ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’ en de MONO-campagne van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers

Sinds 2018 draait in Zuid-Holland de campagne ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’. De campagne doet vooral een beroep op verkeersdeelnemers zelf. Zij hebben een belangrijke sleutel in handen, want bij ongeveer 90% van de ongevallen speelt gedrag een rol.
Meer informatie over Maak een Punt van Nul.

MONO-campagne

Met de MONO-campagne wil de overheid verkeersdeelnemers wijzen op het gevaar van de mobiele telefoon in het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social mediaposts. Door het installeren van een app, word je niet gestoord tijdens het rijden. Zo kunnen mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Het is een boodschap die DON Opleidingen als opleidingsinstituut én kenniscentrum zeer na aan het hart ligt.
Meer informatie over de MONO-campagne.