Trotse verkeersveiligheidsambassadeur in Zuid-Holland

Bij DON Opleidingen voelen wij ons verantwoordelijk voor veilig deelnemen aan het verkeer in Nederland. We maken ons hier dan ook sterk voor door bijvoorbeeld actief te communiceren naar onze collega’s toe, door activiteiten in of bij het bedrijf te organiseren en door mee te werken aan verkeersveiligheidsactiviteiten op scholen. In 2018 zijn we dan ook toegetreden tot het netwerk van verkeersveiligheidsambassadeur in Zuid-Holland.

Onze vertegenwoordigers binnen DON Opleidingen zijn Thom Dijkxhoorn en Angelo Cancedda. Beide vertegenwoordigers hebben één ding gemeen: ze zijn gericht op bewustwording en beïnvloeding van het verkeersgedrag van hun collega’s en in de omgeving. Daarnaast delen de ambassadeurs de ambitie om bij te dragen aan verkeer zonder vermijdbare slachtoffers.

Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers. Doe mee

Sinds vorig jaar draait in Zuid-Holland de meerjaren campagne “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers”(MVD01.). De campagne doet vooral een appèl op verkeersdeelnemers zelf. Zij hebben een belangrijke sleutel in handen, want bij ongeveer 90% van de ongevallen speelt gedrag een rol.
Meer informatie over Maak een Punt van Nul.

MONO-campagne

Bovendien hebben we ons aangesloten bij de MONO-campagne van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met deze campagne en een bijbehorende app wil de overheid verkeersdeelnemers wijzen op het gevaar van de mobiele telefoon in het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social mediaposts. Zo kunnen mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Het is een boodschap die DON Opleidingen als opleidingsinstituut én kenniscentrum zeer na aan het hart ligt.
Meer informatie over de MONO-campagne.