Motor AVB

Schrijf u nu in
Voertuigbeheersing
Korte wachttijden

Wilt u meer weten over de motor AVB? Bel dan naar 0174-62 30 30 of laat je telefoonnummer achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen

Motor rijbewijs

Motorrijden is de laatste jaren erg in trek. Het is één van de meest voorkomende gemotoriseerde hobby’s en daarnaast is het de manier om aan de dagelijkse files te ontkomen. Als motorrijder ben je een kwetsbare verkeersdeelnemer als u niet op de juiste manier deelneemt. Een goede opleiding is daarom van groot belang. Ook hebben wij erkende KNMV-instructeurs in dienst. Gedurende de opleiding leert u niet alleen om het examen te behalen, maar vooral om veilig door het verkeer te rijden met een motor.

De opleiding kan op diverse manieren worden gevolgd. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verkorte rijopleiding waarbij u in twee dagen per praktijkonderdeel het rijbewijs kunt halen. Of u kunt door middel van losse lessen de opleiding volgen. Wilt u een geheel vrijblijvend advies? Doe dan een intake en u weet meteen welke opleiding het beste bij u past.

Motor praktijk

De praktijk bestaat uit twee delen:

Voertuigbeheersing (AVB): Gedurende deze opleiding leert u een aantal snelle en langzame manoeuvres.
Verkeersdeelneming (AVD): Hierbij leert u veilig aan het verkeer deel te nemen.

Het examen AVB mag u doen als u in het bezit bent van een geldig rijbewijs B of het theoriecertificaat. Bij het examen Verkeersdeelneming dient u het theoriecertificaat voor de categorie A te hebben behaald.

Belangrijke aandachtspunten:

 • Zorg dat u gesloten schoenen draagt die de enkels bedekken.
 • Helm, handschoenen en motorkleding zijn aanwezig op onze opleidingslocaties.
 • Indien gewenst kunt u uw eigen goedgekeurde helm en kleding gebruiken.

Haal nu je motor AVB

Bereid u optimaal voor bij DON Opleidingen

 • Voertuigbeheersing
 • Groot eigen oefenterrein ter beschikking
 • Erkende KNMV-instructeurs in dienst
 • Ruime ervaring in verschillende opleidingen
 • Korte wachttijden voor je theorie- en praktijkexamen
 • Verschillende leertempo’s op maat
 • Motoren in verschillende categorieën aanwezig

Motor AVB of AVD Intake € 90,- incl. btw

Motor AVB

Gedurende de opleiding AVB leert u een aantal snelle en langzame manoeuvres. De lessen voor het examen AVB worden gegeven op een speciaal oefenterrein.

Praktijk intake AVB 1,5 uur privé
Hier kunt u in alle rust en zonder gevaar de eerste stappen zetten voor het halen van het motorrijbewijs. Op dit terrein staan door middel van pionnen de verplichte oefeningen uitgezet. Zo kunt u deze onder het oog van een ervaren instructeur oefenen.

Praktijk 2 daagse AVB
Tijdens het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, zal de examinator 7 van in totaal 12 mogelijke oefeningen uitkiezen. Deze oefeningen zijn ingedeeld in vier clusters:

 • Lopen met de motor en gebruik van de standaard (één oefening, deze is verplicht)
 • Verrichtingen bij lage snelheid (vijf oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze van de examinator)
 • Verrichtingen bij hogere snelheid (drie oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze van de examinator)
 • Remoefeningen (drie oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze van de examinator)

Elke oefening mag je bij een onvoldoende resultaat één keer overdoen. Om te slagen, moet je in totaal vijf van de zeven oefeningen succesvol afronden. Daarbij voer je in de clusters twee tot en met vier minimaal één oefening correct uit.
Als je slaagt voor het examen voertuigbeheersing, ontvang je een uitslagformulier waarmee je kunt opgaan voor het examen verkeersdeelneming (AVD). Het uitslagformulier is één jaar geldig.

Cursusdata en inschrijven

Informatie aanvragen

Wil je dat we zo snel mogelijk contact met je opnemen om je eerste les in te plannen? Of heb je een andere vraag of opmerking. Vul het onderstaande formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk terug!