Motor examen

Schrijf u nu in!
Korte wachttijden
Meer informatie?

Wil je meer weten over de motor examens? Bel dan naar 0174-62 30 30 of laat je telefoonnummer achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Motor rijbewijs

Motorrijden is één van de meest voorkomende gemotoriseerde hobby’s en de manier om aan de dagelijkse files te ontkomen. Als motorrijder ben je een kwetsbare verkeersdeelnemer als u niet op de juiste manier deelneemt. Een goede opleiding is daarom van groot belang. Gedurende de opleiding leert u niet alleen om het examen te behalen, maar vooral om veilig door het verkeer te rijden met een motor. Uiteraard hebben wij erkende KNMV-instructeurs in dienst.

Voor het motor examen dient u drie onderdelen behalen.

 • Theorie
 • AVB; Voertuigbeheersing
 • AVD; Verkeersdeelneming

Elk onderdeel wordt apart getoetst.

Motor theorie examens

Theorie Examen
Het theorie examen motor vindt plaats bij het CBR en bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 44 goed moet beantwoorden om te slagen. De vragen zijn onderverdeeld in ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen. Om het theorie examen te mogen doen dient u een geldig legitimatiebewijs bij u te hebben. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Theorie examen verlengd
Het verschil met een standaard theorie examen is dat je voor het verlengd examen extra tijd krijgt om de vragen te beantwoorden. Ook is het bij het verlengde examen mogelijk om een hoofdtelefoon te krijgen zodat je de vragen en antwoorden opgelezen krijgt. Dit is vooral aan te raden bij mensen die moeite hebben met lezen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Theorie examen individueel
Het individuele begeleide examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. Als het om een tolkexamen gaat kan de tolk de vraag en het antwoord vertalen. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker.

Haal nu je motor examen!

Kortere wachttijden bij DON Opleidingen

 • Groot ingekocht, dus korte wachttijd
 • Verschillende examen mogelijkheden
 • Theorie regulier, verlengd en individueel
 • Ideale voorbereidingsopleidingen voor AVB en AVD examen
 • Lessen bij onze vestiging in Amsterdam, Naaldwijk of Wognum

Motor examen vanaf € 65,- incl. btw

Theorie dagopleiding compleet
Je volgt een ééndaagse cursus van zeven uur die wordt gegeven door een professionele docent, waar alle zaken met betrekking tot de theorie voorbij komen.
Direct na de lesdag kan je bij het CBR het examen afleggen. Op deze manier ga je optimaal voorbereid je theorie examen in.

Dit pakket bevat:

 • Lesboek
 • Internetkaart met proefexamens
 • Cursus van zeven uur
 • Theorie examen

Motor praktijk examens

AVB
Tijdens het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, zal de examinator zeven van in totaal twaalf mogelijke oefeningen uitkiezen. Deze oefeningen zijn ingedeeld in vier clusters:

 • Lopen met de motor en gebruik van de standaard (één oefening, deze is verplicht)
 • Verrichtingen bij lage snelheid (vijf oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze van de examinator)
 • Verrichtingen bij hogere snelheid (drie oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze van de examinator)
 • Remoefeningen (drie oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze van de examinator)

Elke oefening mag je bij een onvoldoende resultaat één keer overdoen. Om te slagen, moet je in totaal vijf van de zeven oefeningen succesvol afronden. Daarbij voer je in de clusters twee tot en met vier minimaal één oefening correct uit.
Als je slaagt voor het examen voertuigbeheersing, ontvang je een uitslagformulier waarmee je kunt opgaan voor het examen verkeersdeelneming (AVD). Het uitslagformulier is één jaar geldig.*Praktijk

AVD
Via de tweedaagse AVD opleiding kunt u snel het motorrijbewijs behalen. Een voordeel is dat het examen direct wordt afgelegd op de tweede dag van de opleiding. Alle onderdelen die bij het examen aan bod komen, worden behandeld en geoefend.

Cursusdata en inschrijven

Informatie aanvragen

Wil je dat we zo snel mogelijk contact met je opnemen om je eerste les in te plannen? Of heb je een andere vraag of opmerking. Vul het onderstaande formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk terug!