Motorrijbewijs halen?

Begin meteen met je motorrijbewijs
Verschillende motoropleidingen
Meer informatie over het motorrijbewijs

Vanaf welke leeftijd mag je je motorrijbewijs halen?

A1: Rijlessen vanaf 17 jaar, praktijkexamens als je 18 bent.
A2: Tussen de 20 en 24 jaar of minstens 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A1
A: Vanaf 21 jaar (rijbewijs A met code 80) óf minstens 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A2.

Motorrijbewijs, maar welke categorie?

Soort voertuigVermogen motorRijbewijs
Lichte motor125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)Rijbewijs A1
Middelzware motorMaximaal vermogen van 35 kW Rijbewijs A2
Zware motorOnbeperkt vermogenRijbewijs A

Wat kost een motorrijbewijs?

Je kunt je motorrijbewijs bij ons al behalen vanaf 1.150 euro.

Haal binnen 4 dagen jouw motorrijbewijs!

Wilt u met spoed het motorrijbewijs halen?

Of volgt u liever losse motorrijlessen in uw eigen tempo? Kom dan eens bij ons langs. Op verschillende manieren en leertempo’s kunnen wij u voorbereiden op het theorie- en praktijkexamen.

Waarom een motorrijopleiding bij DON Opleidingen?

 • Snel starten met je opleiding
 • Eigen oefenterrein
 • Zeer ervaren instructeurs
 • Een persoonlijk lesadvies
 • Instructeurs volgen de motor (nieuwste motoren)
 • Hoog slagingspercentage
 • Korte wachttijd theorie- en praktijkexamen
 • Spoedopleidingen
 • Dichtbij examenlocaties
 • Lessen bij onze vestiging in Amsterdam, Naaldwijk of Wognum

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om binnen no-time uw motorrijbewijs te halen. Schrijf uzelf in voor de opleiding!

Wat kost een motorrijbewijs?

Uw motorrijbewijs halen bij DON Opleidingen

Motorrijden is één van de meest voorkomende gemotoriseerde hobby’s en ook is het dé manier om aan de dagelijkse files te ontkomen. Het is praktisch, maar vooral ook heel erg leuk. Uw motorrijbewijs halen is daarom echt een aanrader, maar wat is nu de beste opleiding die bij u past? Dat is geheel van uw eigen voorkeur afhankelijk, want wilt u op uw eigen tempo de rijopleiding volgen of juist met spoed?

DON Opleidingen is uw partner voor motorrijlessen volgen. Wij bieden verschillende rijopleidingen aan waarbij wij u volledig voorbereiden op het theorie- en het praktijkexamen. Uw motorrijbewijs halen doet u geheel op uw eigen manier en tempo met het pakket dat wij voor u op maat zullen samenstellen.

Bij een motorrijbewijs halen komen verschillende zaken kijken. Zo is motorbeheersing erg belangrijk, maar ook veilig en verantwoord deelnemen aan het verkeer is een zeer belangrijk aspect. Bij DON Opleidingen krijgt u een motor rijopleiding geheel op maat, zodat u genoeg ervaring op kunt doen.

Tijdens de rijopleiding zult u het motorrijden goed onder de knie krijgen én u zult de theorie goed leren kennen. Hierdoor kan u vol vertrouwen aan beide examens deelnemen. Meer weten? Als u uw gegevens achterlaat, zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Duur van de motor rijopleiding

Wij stellen voor u een mooi pakket samen, wij bieden namelijk verschillende manieren aan om de rijopleiding te volgen. U kunt kiezen voor de verkorte opleiding, waarbij u in twee dagen per praktijkonderdeel het motorrijbewijs kunt halen.

De reguliere rijopleiding bestaat uit losse lessen die u over een bepaalde tijdspanne kunt volgen. Dit is ideaal voor als u graag uw motorrijbewijs wilt halen, maar u ook een drukke planning heeft. Wij stemmen de motorrijlessen dan precies op u af, zodat het in uw schema past.

Om goed in te schatten hoe lang de rijopleiding precies zal duren, bieden wij een intake les aan. Dit geeft ons de mogelijkheid om een goede inschatting van de totale duur van de rijopleiding te maken. Aan de hand daarvan bieden wij u een passend pakket aan, zodat u de rijopleiding volgt die bij u past.

Meld u hieronder aan voor de intake les en stap binnenkort nog op de motor.

Motorrijbewijs halen?

Altijd al het motorrijbewijs willen halen om van de zomer lekker te touren of om bijvoorbeeld de dagelijkse files te ontwijken?

Motorrijbewijs halen

Haal binnen 4 dagen jouw motorrijbewijs!

 • Korte wachttijden voor je theorie- en praktijkexamen
 • Ruime ervaring in verschillende opleidingen
 • Verschillende leertempo’s op maat
 • Motoren in verschillende categorieën aanwezig
 • KNMV-instructeurs in dienst
 • Groot eigen terrein ter beschikking
 • Lessen bij onze vestiging in Amsterdam, Naaldwijk of Wognum
Schrijf je vandaag nog in

Haal binnen 4 dagen jouw motorrijbewijs!

Altijd al het motorrijbewijs willen halen om van de zomer lekker te touren of om bijvoorbeeld de dagelijkse files te ontwijken?

Hoe lang duurt een motoropleiding?

 • Wij starten altijd met de 2 daagse AVB op de zaterdag op ons eigen oefenterrein! Op de tweede dag heb je direct het AVB examen! Je kunt bij ons snel starten met de opleiding. Mede door ons samengestelde pakket en onze zeer ervaren motorinstructeurs hebben wij een hoog slagingspercentage. Haal dus snel jouw motorrijbewijs en start met jouw 2 daagse voor de AVB op de zaterdag, zo hoef je geen extra dag vrij te nemen van je werk! Op ons eigen oefenterrein worden de AVB lessen gehouden en hier word je door onze deskundige instructeurs optimaal voorbereid op het examen!
 • Alle examenoefeningen die je kunt verwachten tijdens het examen worden aangeleerd door een professionele instructeur. In ons pakket zitten 10 lesuren en een AVB en AVD examen.
 • Je volgt de eerste dag op de zaterdag van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00 uur. Een lunch is inbegrepen bij het pakket. Het tweede dagdeel bestaat uit een blok van 4 uur les in de ochtend of middag doordeweeks waarna je direct het examen hebt!
 • Tijdens de AVB 2 daagse krijgt de instructeur een goed beeld van hoeveel uur er nog nodig is voor het AVD examen.

Praktijk
De praktijk bestaat uit twee delen:

 • Voertuigbeheersing (AVB): Gedurende deze opleiding leert u een aantal snelle en langzame manoeuvres.
 • Verkeersdeelneming (AVD): Hierbij leert u veilig aan het verkeer deel te nemen.
 • Het examen AVB mag u doen als u in het bezit bent van een geldig rijbewijs B of het theoriecertificaat. Bij het examen Verkeersdeelneming (AVD) dient u het theoriecertificaat voor de categorie A te hebben behaald.

“Haal je motorrijbewijs en ontwijk makkelijk de dagelijkse files.”

Theorie motorrijbewijs halen

Om het rijbewijs te kunnen halen dient u te beschikken over het theoriecertificaat. De lesstof komt in grote lijnen overeen met het theoriegedeelte van de auto. Als u al over een autorijbewijs beschikt, dan zal veel van de stof u bekend voorkomen. Er zijn echter ook specifieke regels die in de theorie behandeld worden, die alleen gelden voor motorrijders.

Een paar voorbeelden hiervan zijn:

 • Wegpositie
 • Bochttechnieken
 • Veiligheid
 • Kijkgedrag
 • De plaats op de weg
 • Voldoende rekening houdt met andere weggebruikers
 • Voertuigbeheersing in het verkeer

Om het theoriecertificaat te behalen dient u het theorie examen af te leggen bij het CBR. Voorbereiden hierop is erg belangrijk en daarvoor zijn verschillende manieren. Met het theorieboek en de internetkaart kunt u zich thuis voorbereiden op het examen. U kunt bij ons terecht voor diverse oefenmaterialen.

Praktijk motorrijbewijs

De theorie is een belangrijk onderdeel van de rijopleiding, maar net zo belangrijk is de praktijk. De motor rijopleiding bestaat uit twee delen en dat zijn de volgende:

 • Voertuigbeheersing (AVB): Gedurende deze opleiding leert u een aantal snelle en langzame manoeuvres.
 • Verkeersdeelneming (AVD): Hierbij leert u veilig aan het verkeer deel te nemen.

Deze onderdelen komen natuurlijk voorbij tijdens de motorrijlessen en om deel te kunnen nemen aan het examen AVB , dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B of het theoriecertificaat. Voor het examen AVD dient u in het bezit te zijn van het theoriecertificaat voor de categorie A.

Motor examen

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen zult u motorrijlessen in Den Haag en omstreken volgen. De Randstad is een uitstekend leergebied met drukke omgevingen, snelwegen en rustige wegen in de omliggende gebieden. Het volgen van motorrijlessen in Den Haag en omstreken is perfect om u goed op te leiden, zodat u met veel kennis, kunde en ervaring aan uw examen begint.

Het praktijkexamen om uw motorrijbewijs te halen legt u af bij het CBR. Er zijn overigens verschillende soorten motorrijbewijzen, die gebaseerd zijn op de leeftijd van de deelnemer. Meer informatie over de verschillende rijbewijzen en bijbehorende opleidingen, kunt u geheel vrijblijvend opvragen. Neem daarvoor contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Cursusdata en inschrijven

Informatie aanvragen

Wil je dat we zo snel mogelijk contact met je opnemen om je eerste les in te plannen? Of heb je een andere vraag of opmerking. Vul het onderstaande formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk terug!