Algemene informatie Geconditioneerd- en Sierteeltvervoer

Interesse?

Geconditioneerd vervoer
De consument stelt steeds hogere eisen aan de kwaliteit van producten, hierdoor is de overheid genoodzaakt steeds strengere eisen te stellen aan de bescherming van de voedselveiligheid. Hierin is het transport van de producten een belangrijke en zeer gevoelige schakel. De chauffeur van geconditioneerd vervoer is hierdoor een belangrijke bewaker voor de kwaliteit van de lading.

In de cursus zal de chauffeur zich verdiepen in de wet- en regelgeving omtrent geconditioneerd vervoer. Daarnaast zal de chauffeur weten te handelen om de kwaliteit van zijn lading te waarborgen. Dit onderdeel van de cursus, gericht op geconditioneerd vervoer, is speciaal voor chauffeurs (en andere betreffende medewerkers) die binnen het bedrijf omgaan met bederfelijke producten. Voorbeelden van deze producten zijn; groeten, fruit, vlees en diepvriesproducten.

Sierteeltvervoer
Het vervoer van sierteeltproducten is een vak apart binnen het geconditioneerd vervoer. Onder de sierteelt vallen de snijbloemen, planten, bloembollen en boomkwekerijproducten. Vervoerders van deze producten moeten, volgens de Verenigde Sierteeltvervoerders, in het bezit zijn van het certificaat “Chauffeur sierteeltvervoer.”

De chauffeur zal tijdens de cursus kennis opdoen over de verschillende sierteeltproducten. Daarnaast zal hij of zij leren hoe er omgegaan zal moeten worden met deze producten bij het logistieke proces en wordt de chauffeur getest op de kennis van de wet- en regelgeving die in de sierteelt sector van toepassing is.