Aanhanger rijbewijs halen

U bent op zoek naar een rijopleiding voor de aanhangwagen? Voor steeds meer combinaties is het aanhangerrijbewijs verplicht. Auto’s en caravans worden steeds zwaarder en voor een paardentrailer is dit rijbewijs in de meeste gevallen noodzakelijk. Haal binnen no-time uw BE rijbewijs en neem direct contact op met DON Opleidingen.

Voordat de opleiding begint doet u een intake en krijgt u advies van de instructeur met welk pakket u de grootste kans van slagen heeft. Voor een aanhangerrijbewijs halen heeft u geen apart theoriecertificaat nodig. Op het BE rijbewijs examen wordt daarom ook echt gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat en het verantwoord en veilig omgaan met het voertuig in het verkeer. Om dit zo goed mogelijk te leren wordt er in de lessen flink geoefend met het draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, uitdraaien en natuurlijk het verkeersinzicht. DON Opleidingen zal ervoor zorgen dat u tijdens de opleiding al deze punten leert, zodat u goed voorbereid uw BE rijbewijs examen in gaat.

Vanaf 1 november 2017 is het voor ons niet langer mogelijk om een Eigen verklaring in te dienen voor onze kandidaten. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn of haar gezondheidsgegevens. Door zelf de Gezondheidsverklaring in te vullen, denkt een kandidaat bewuster na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk. Ook verandert per 1 november 2017 de naam “Eigen verklaring” in “Gezondheidsverklaring”. Beide namen verwijzen naar hetzelfde document.

Iedereen kan snel en gemakkelijk zelf een Gezondheidsverklaring indienen via Mijn CBR en de verklaring digitaal invullen.

Indien de vragenlijst is ingevuld en één of meer vragen met een ‘JA’ is/zijn beantwoord, zal het CBR een nader onderzoek instellen. Dit onderzoek kan minimaal 6 weken in beslag nemen. Pas nadat het onderzoek positief is afgerond kan een aanvraag voor een praktijkexamen worden ingediend. Vanaf dat moment start de reguliere aanvraagtijd voor dit praktijkexamen. In verband met het wettelijk geregelde “medisch geheim” heeft DON Opleidingen geen inzicht in of recht tot navragen naar de gang van zaken bij het CBR met betrekking tot het lopende onderzoek. Neem bij vragen of onduidelijkheden s.v.p. contact op met DON Opleidingen.

Ik wil meer weten over:

Cursusdata en inschrijven

Bekijk alle mogelijkheden voor Aanhanger rijbewijs (BE)

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten