Algemene informatie Brommobiel (AM4)

Interesse?

Je gaat je brommobiel certificaat halen in Den Haag en omstreken. Dan doe je eerst theorie-examen. Als je bent geslaagd voor je theorie ga je een praktijk opleiding volgen. Je krijgt je brommerrijbewijs als je het praktijkexamen met succes aflegt bij het CBR.

Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Vanaf 16 jaar mag je rijlessen volgen en praktijkexamen doen. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heb je geen apart brommobielrijbewijs nodig.

De opleiding staat geheel in het teken om jou voldoende kennis bij te brengen voor het behalen van je theorie examen. Het praktijk gedeelte staat daarentegen geheel in het teken om jou voldoende kennis en vaardigheden bij te brengen voor het rijden op een bromfiets. Als je dus snel met je eigen brommobiel de weg op wilt, dan kun je bij Don Opleidingen terecht voor verschillende theorie en praktijk opleidingen.

Theorie
De lessen worden als volgt gegeven:

  • De lesstof uit het boek wordt uitvoerig behandeld
  • Vragen worden klassikaal besproken
  • Er wordt geoefend door het maken van proefexamens. Hierbij gebruiken wij het nieuwste systeem met de antwoordkastjes, zoals die ook bij het CBR worden gebruikt. Zo kan je alvast wennen aan de vraagstelling van het CBR.

Het examen vindt overigens plaats bij het CBR en het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Praktijk
Bij het praktijkexamen AM4 moeten de leerlingen een aantal oefeningen laten zien: Klik hier
Er wordt eerst een “intake” les van 2 uur ingepland. In deze les gaan de instructeur en leerling naar een parkeerterrein in de buurt om een aantal van die oefeningen uit te voeren. Hierna wordt er een advies op maat voor het aantal uren en verdere begeleiding gemaakt. De opleiding volg je bij ons in losse lessen of in een spoedopleiding. Op de laatste manier kan het zelfs in 1 dag. Hierbij volgt u 4 uur les en gaat u daarna examen doen op het CBR.

Het examen AM4 bestaat enkel uit het deel voertuigbeheersing. Voor het examen zijn twee groepen van zes oefeningen mogelijk. De examinator laat je één van beide groepen uitvoeren. Je mag alle oefeningen een keer herkansen. Uiteindelijk moet je vijf van de zes oefeningen voldoende afsluiten.

Belangrijke aandachtspunten:

  • Tijdens de lessen en examen dien je een legitimatiebewijs bij je te hebben.
  • Als je praktijklessen wilt nemen op de brommobiel moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat.

Opleidingen

Bij Don Opleidingen bieden we verschillende opleidingen aan voor het brommobielcertificaat. De opleidingen die wij aanbieden worden hieronder weergegeven.

Theorie Dagopleiding
De theorie dagopleidingen vinden plaats in de schoolvakanties. Het theorie examen kan via DON Opleidingen optioneel worden aangeschaft bij de theorie cursus. Via ons ben je gegarandeerd om direct na de cursus het theorie examen af te leggen!

Theorie Avondopleiding
Deze theorie opleiding bevat 5 lessen van 1,5 uur en worden doorlopend aangeboden.

  • iedere maandag van 16:30 - 18:00 uur in Den Haag
  • iedere woensdag van 16:30 - 18:00 in Naaldwijk

Intake les
Voor het starten met uw praktijk lessen wordt er eerst een “intake” les van 2 uur ingepland. In deze les gaan de instructeur en leerling naar een parkeerterrein in de buurt om een aantal van die oefeningen uit te voeren. Hierna wordt er een planning, speciaal op maat, voor het aantal uren en verdere begeleiding gemaakt.

Praktijk losse lessen
De losse praktijk lessen staan in het teken van voertuigbeheersing. Tijdens de lessen wordt u perfect klaargestoomd voor het examen en komen alle oefeningen die u tijdens het examen kan krijgen behandeld.

Praktijk losse lessen en examen
Tijdens deze opleiding leert u om te gaan met het voertuig. U krijgt 1 uur les om vervolgens gelijk het examen af te leggen. Voor het examen zijn twee groepen van zes oefeningen mogelijk. Deze oefeningen worden in de praktijklessen behandeld om u zodoende perfect klaar te stomen voor het examen.

Theorie examen
Als onderdeel van het behalen van je rijbewijs dien je een theoriecertificaat te behalen. DON Opleidingen heeft een ontzettend korte wachttijd, waardoor in veel gevallen het theorie examen de volgende dag al in te plannen is! Informeer naar de beschikbare data.

Theorie examen Verlengd
Het verschil met een standaard theorie examen is dat je voor het verlengd examen extra tijd krijgt om de vragen te beantwoorden. Ook is het bij het verlengde examen mogelijk om een hoofdtelefoon te krijgen zodat je de vragen en antwoorden opgelezen krijgt. Dit is vooral aan te raden bij mensen die moeite hebben met lezen.

Theorie examen Individueel
Het individuele begeleide examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. Als het om een tolkexamen gaat kan de tolk de vraag en het antwoord vertalen. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker.

Kosten

Prijzen zijn excl. btw of vrijgesteld van btw (voor meer informatie over btw neem contact op met DON Opleidingen). Op alle opleidingen en trainingen van DON Opleidingen B.V. zijn de algemene voorwaarden van DON Opleidingen B.V. van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud. Klik hier om de kosten per opleiding terug te vinden.

Tip
Als je zo snel mogelijk na je zestiende verjaardag op de bromfiets wilt gaan rijden adviseren wij je om direct nadat je 15,5 jaar bent geworden te starten met jouw theorieopleiding. Zo kan je zo snel mogelijk je theorie halen. Vervolgens kunnen wij, in de meeste gevallen, jouw praktijk dagopleiding op je verjaardag inplannen!