Algemene informatie Haal je autorijbewijs!

Interesse?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je autorijbewijs te halen. Wij adviseren je om te kiezen voor het tempo wat het beste bij je past. Jij geeft aan waar je het prettigst bij voelt. Om je optimaal te ondersteunen bij het behalen van je rijbewijs kun je bij ons zowel theorie- als praktijklessen volgen.

Heb je last van faalangst? Geen probleem! Bij DON Opleidingen bieden we ook speciale begeleiding aan. Zo kun je ook bij ons terecht voor cursisten met o.a. autisme, ADHD en faalangst. Ook mindervaliden kunnen bij ons terecht voor een opleiding op maat!

Theorielessen
De lessen worden als volgt gegeven:

 • De lesstof omtrent de B-theorie wordt uitvoerig behandeld in een e-learning module;
 • Daarna volgt één klassikale dag met uitgebreide uitleg;
 • Op de theoriecursus is cursusgarantie van toepassing. Als je na het volgen van de cursus helaas toch niet slaagt voor het examen mag je de eerstvolgende volledige cursus gratis opnieuw volgen. Je dient echter wel bij de eerste cursus aanwezig te zijn geweest.

Het examen vindt plaats bij het CBR. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Praktijk
Samen met onze adviseur op kantoor wordt er een passende rij-instructeur voor je gezocht. Een vast gezicht die je stapsgewijs naar je examen leidt. Je gaat met een ervaren instructeur op pad. Hij of zij leert je niet alleen hoe je het examen kan behalen, maar ook hoe je het geleerde in de praktijk moet toepassen. Dit zorgt voor een goede voorbereiding, zodat je met vertrouwen aan het examen kan beginnen. Aan het einde van de opleiding doe je examen bij het CBR.

Duur
De duur van de praktijkopleiding verschilt per leerling. Landelijk ligt het gemiddelde rond 45 uur praktijklessen. Theorie kan op zeer korte termijn worden behaald.

Leeftijd
De rijopleiding voor het autorijbewijs is bedoeld voor personen vanaf 16 jaar. Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. En vanaf 17 jaar kun je praktijkexamen doen. Tot zover niets bijzonders, maar wat als je voordat je 18 wordt slaagt? Dan mag je al wel autorijden. Tot je 18e verjaardag moet er wel een coach naast je zitten, bijvoorbeeld je vader of je moeder. Kijk hiervoor op www.rdw.nl.

Opleidingen

Bij DON Opleidingen bieden we verschillende opleidingen aan voor het Autorijbewijs. De opleidingen die wij aanbieden worden hieronder weergegeven.

Intake
Na het uitvoeren van de intest zal een van onze medewerkers een advies uitbrengen over jouw rijstijl en vertellen hoeveel lessen jij nodig zal hebben om het roze pasje te behalen. Dit advies is geheel vrijblijvend. Je hoort dus direct hoeveel jouw complete rijopleiding kost.

Theorie-examen
Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning waarvan je 13 vragen of meer goed moet hebben. Hierna volgen 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Je moet van verkeersregels en verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.
Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Theorie auto totaalpakket
Om de theorie te leren bieden wij dagopleidingen in combinatie met e-learning aan. Je krijgt twee weken voor de theoriecursus een e-mail toegestuurd met daarin een link om te starten met de E-learning. Hier zitten standaard twee uur oefenvragen bij en dit is uit te breiden met onze 15 uur kaart. Ter ondersteuning krijg je twee weken later een cursus van zes uur die wordt gegeven door een professionele docent, waar alle zaken met betrekking tot de theorie voorbijkomen. Mocht je onverhoopt niet in één keer slagen, dan kun je de cursus kosteloos opnieuw volgen en zit er één herexamen bij in het pakket! Het is daardoor bijna onmogelijk om onze cursus zonder succes af te ronden!

Theorie-examen Engels
Het theorie-examen in het Engels.

Theorie-examen Verlengd
Het verschil met een standaard theorie examen is dat je voor het verlengd examen extra tijd krijgt om de vragen te beantwoorden. Ook is het bij het verlengde examen mogelijk om een koptelefoon te krijgen zodat je de vragen en antwoorden opgelezen krijgt. Dit is vooral aan te raden bij mensen die moeite hebben met lezen.

Theorie-examen individueel
Het individuele begeleide examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. Als het om een tolkexamen gaat kan de tolk de vraag en het antwoord vertalen. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker.

Praktijk losse lessen
Wil je op jouw eigen tempo rijlessen volgen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou! Samen met jouw vaste rijinstructeur bepaal jij hoelang en hoe vaak je lest. De instructeur komt jou gewoon thuis ophalen en je wordt ook weer thuis gebracht.

DON Instap
Dit pakket bevat een voordelige complete rijopleiding. Dit pakket bevat:

 • 10 uur rijles (is uit te breiden met losse lessen)
 • 5 uur simulatorles
 • 1 Praktijkexamen CBR (inclusief praktijkboek)

DON Compact

 • 25 uur rijles (uit te breiden met losse lessen)
 • 5 uur simulatorles
 • 1 Praktijkexamen
 • 1 Praktijkboek
 • 1 Theorieboek + internetkaart
 • Tussentijdse toets
 • Antisliptraining

DON Totaal

 • 35 uur rijles (uit te breiden met losse lessen)
 • 5 uur simulatorles
 • 1 Praktijkexamen
 • 1 Praktijkboek
 • E-learning
 • Tussentijdse toets
 • Antisliptraining
 • 1 dag theoriecursus
 • Theorie-examen garantie
 • Praktijkexamen garantie

Praktijk spoedopleiding
De Praktijk Spoedopleiding is een op maat ingerichte opleiding. Met het Praktijk Spoedopleiding pakket kun je zo snel als je zelf wilt het rijbewijs B behalen, of je dat nou wilt in een 10-daagse opleiding of een 10-weekse. De opleiding wordt ingericht naar jouw wensen en beschikbaarheid.

Kosten

Prijzen zijn incl. btw (voor meer informatie over btw neem contact op met DON Opleidingen). Op alle opleidingen en trainingen van DON Opleidingen B.V. zijn de algemene voorwaarden van DON Opleidingen B.V. van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud. Klik hier

Tip
Bekijk de cursusdata en schrijf je in voor een opleiding. Zoek de opleiding uit waar jij je het prettigst bij voelt. Hierdoor zit je met een prettig gevoel in de auto en is de kans op slagen groter.

Anderen vonden ons ook via: rijlessen Den Haag, autorijles Den Haag.