Algemene informatie Haal je autorijbewijs!

Interesse?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je autorijbewijs te halen. Wij adviseren om te kiezen voor het tempo wat het beste bij je past. Van supersnel in 10 dagen tot 1 les per week, jij geeft aan waar je het prettigst bij voelt. Om je optimaal te ondersteunen bij het halen van je rijbewijs kun je bij ons zowel theorie- als praktijklessen volgen.

Heeft u faalangst? Geen probleem! Bij DON Opleidingen bieden we ook speciale begeleiding aan. Zo kunt u ook bij ons terecht voor cursisten met o.a. autisme, ADHD en faalangst. Ook mindervaliden kunnen bij ons terecht voor een opleiding op maat!

Theorielessen
De lessen worden als volgt gegeven:

  • De lesstof omtrent de B-theorie wordt uitvoerig behandeld in een e-learning module.
  • Daarna volgt één klassikale dag met uitgebreide uitleg.
  • Er wordt geoefend door proefexamens te maken op de tablets. Hierbij gebruiken wij het nieuwste systeem met de antwoordkastjes, zoals die ook bij het CBR worden gebruikt. Zo kan je alvast wennen aan de vraagstelling van het CBR.
  • Op de theoriecursus is cursusgarantie van toepassing. Als je na het volgen van de cursus helaas toch niet slaagt voor het examen mag je de eerstvolgende volledige cursus gratis opnieuw volgen. Je dient echter wel bij de eerste cursus aanwezig te zijn geweest.

Het examen vindt plaats bij het CBR. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Praktijk
Samen met onze adviseur op kantoor wordt er een passende rij-instructeur voor je gezocht. Een vast gezicht die je stapsgewijs naar je examen leidt. Je gaat met een ervaren instructeur op pad. Hij of zij leert je niet alleen hoe je het examen kan behalen, maar ook hoe je het geleerde in de praktijk moet toepassen. Dit zorgt voor een goede voorbereiding, zodat je met vertrouwen aan het examen kan beginnen. Aan het eind van de opleiding doe je examen bij het CBR.

Duur
De duur van de praktijkopleiding verschilt per leerling. Landelijk ligt het gemiddelde rond 45 uur praktijklessen. Theorie kan op zeer korte termijn worden behaald.

Leeftijd
De rijopleiding voor het autorijbewijs is bedoeld voor personen vanaf 16 jaar. Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. En vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. Tot zover niets bijzonders, maar wat als je voor je 18e slaagt? Dan mag je al wel autorijden. Tot je 18e verjaardag moet er wel een coach naast je zitten, bijvoorbeeld je vader of je moeder. Kijk hiervoor op www.rdw.nl.

Opleidingen

Bij DON Opleidingen bieden we verschillende opleidingen aan voor het Autorijbewijs. De opleidingen die wij aanbieden worden hieronder weergegeven.

Intake
Na het uitvoeren van de intest zal een van onze medewerkers een advies uitbrengen over jouw rijstijl en vertellen hoeveel lessen jij nodig zal hebben om het roze pasje te behalen. Dit advies is geheel vrijblijvend. Je hoort dus direct hoeveel jouw complete rijopleiding kost.

Theorie examen
Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning waarvan je 13 vragen of meer goed moet hebben. Hierna volgen 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Je moet van verkeersregels en verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.
Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Theorie auto totaalpakket
Om de theorie te leren bieden wij dagopleidingen in combinatie met e-learning aan. Je krijgt twee weken voor de theoriecursus een e-mail toegestuurd met daarin een link om te starten met de E-learning. Hier zitten standaard twee uur oefenvragen bij en is uit te breiden met onze 15 uur kaart. Ter ondersteuning krijg je twee weken later een cursus van zes uur die wordt gegeven door een professionele docent, waar alle zaken met betrekking tot de theorie voorbijkomen. Mocht je onverhoopt niet in één keer slagen, dan kan je de cursus kosteloos opnieuw volgen en zit er één herexamen bij in het pakket! Het is daardoor bijna onmogelijk om onze cursus zonder succes af te ronden!

Theorie examen Engels
Het theorie examen in het Engels.

Theorie examen Verlengd
Het verschil met een standaard theorie examen is dat je voor het verlengd examen extra tijd krijgt om de vragen te beantwoorden. Ook is het bij het verlengde examen mogelijk om een hoofdtelefoon te krijgen zodat je de vragen en antwoorden opgelezen krijgt. Dit is vooral aan te raden bij mensen die moeite hebben met lezen.

Theorie examen individueel
Het individuele begeleide examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. Als het om een tolkexamen gaat kan de tolk de vraag en het antwoord vertalen. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker.

Praktijk losse lessen
Wil je op jouw eigen tempo rijlessen volgen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou! Samen met jouw vaste rijinstructeur bepaal jij hoelang en hoe vaak je lest. De instructeur komt jou gewoon thuis ophalen en je wordt ook weer thuis gebracht.

Smart Move Pakket (SMP)
Begin slim aan je rijopleiding met het Smart Move Pakket. Dit pakket bevat een voordelige complete rijopleiding. Dit Pakket bevat:

  • 20 rijlessen (45 minuten)
  • Antislipcursus (Rijden Onder Specifieke Omstandigheden)
  • Praktijkexamen CBR

Praktijk spoedopleiding
De Praktijk Spoedopleiding is een op maatwerk ingerichte opleiding. Met het Praktijk Spoedopleiding pakket kan je zo snel als je zelf wilt het rijbewijs B behalen, of je dat nou wilt in een 10-daagse opleiding of een 10-weekse. De opleiding wordt ingericht naar jouw wensen en beschikbaarheid.

Rijbewijs Totaal Pakket (RTP) - DUO
Het Rijbewijs Totaal Pakket, kortweg RTP, is een speciaal samengestelde, compacte opleiding waarmee je zo goedkoop en zo snel mogelijk leert autorijden. De opleiding bestaat uit een uitgebreid rijlessen pakket gebaseerd op een duo opleiding. U kunt kiezen voor de DUO opleiding als u zich met z’n tweeën komt inschrijven voor dit pakket! Het is daarbij wel van belang dat beide kandidaten dezelfde beschikbaarheid hebben voor het volgen van de praktijklessen! Dan kunnen wij de lessen zo goed mogelijk afstemmen voor jullie. Bij het DUO pakket worden altijd lesblokken van minimaal 3 uur ingepland. Dit zorgt ervoor dat de kandidaten zo snel mogelijk leren autorijden en de juiste kennis vergaren in het verkeer.

Rijbewijs Totaal Pakket (RTP) - SOLO
De opleiding bestaat uit een uitgebreid rijlessen pakket gebaseerd op een solo opleiding. Nadat de duo-variant door honderden leerlingen met succes is doorlopen, is het tijd geworden om ook een solo-variant van deze opleiding op te zetten. Het pakket bevat een basisopleiding en alle elementen die je nodig hebt om goed voorbereidt op het praktijkexamen te komen.

Kosten

Prijzen zijn incl. btw (voor meer informatie over btw neem contact op met DON Opleidingen). Op alle opleidingen en trainingen van DON Opleidingen B.V. zijn de algemene voorwaarden van DON Opleidingen B.V. van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud. Klik hier

Tip
Kijk op cursusdata en inschrijven voor ons opleidingsaanbod. Bekijk onze opleidingen en zoek de opleiding uit waar jij je het prettigst bij voelt. Hierdoor zit je met een prettig gevoel in de auto en is de kans op slagen groter.

Anderen vonden ons ook via: rijlessen Den Haag, autorijles Den Haag.