Algemene informatie Brommobiel (AM4)

Interesse?

Je wilt je brommobiel rijbewijs halen in het Westland en omstreken? Dan ben je bij DON Opleidingen aan het juiste adres! Om het brommobiel rijbewijs te behalen dien je eerst je theorie-examen te behalen. Nadat je bent geslaagd voor je theorie kun je ook bij ons het praktijkexamen behalen. Wij kunnen bijna dagelijks een theorie-examen voor je inplannen en hebben veel plekken voor de praktijkopleiding! Je krijgt je brommobiel rijbewijs als je het praktijkexamen met succes aflegt bij het CBR.

Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Vanaf 16 jaar mag je praktijkexamen doen. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heb je geen apart brommobiel rijbewijs nodig.

Onze theoriecursus staat geheel in het teken om jou voldoende kennis bij te brengen voor het behalen van je theorie-examen. Het praktijkgedeelte staat daarentegen geheel in het teken om jou voldoende kennis en vaardigheden bij te brengen om te rijden met een brommobiel. Als je dus snel met je eigen brommobiel de weg op wilt, dan kun je bij DON Opleidingen terecht voor verschillende theorie- en praktijkopleidingen.

Theorie
De lessen worden als volgt gegeven:

  • De lesstof uit het boek wordt uitvoerig behandeld;
  • Vragen worden klassikaal besproken;
  • Er wordt geoefend door het maken van proefexamens.

Het examen vindt overigens plaats bij het CBR en het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Praktijk
Bij het praktijkexamen AM4 moeten de leerlingen een aantal oefeningen laten zien: Klik hier
Er wordt eerst een “intake” les van 2 uur ingepland. Tijdens deze les gaan de instructeur en leerling naar een parkeerterrein in de buurt om een aantal van die oefeningen uit te voeren. Hierna wordt er een advies op maat voor het aantal uren en verdere begeleiding gemaakt. De opleiding volg je bij ons aan de hand van losse lessen of als spoedopleiding. Op de laatste manier kan het zelfs in 1 dag. Hierbij volgt u 4 uur les en gaat u daarna examen doen bij het CBR.

Het examen AM4 bestaat enkel uit het deel voertuigbeheersing. Voor het examen zijn twee groepen van zes oefeningen mogelijk. De examinator laat je één van beide groepen uitvoeren. Je mag alle oefeningen een keer herkansen. Uiteindelijk moet je vijf van de zes oefeningen met voldoende resultaat afsluiten. Nadat je geslaagd bent, mag je het rijbewijs bij de gemeente in je woonplaats aanvragen.

Belangrijke aandachtspunten:

  • Tijdens de lessen en examen dien je een geldig legitimatiebewijs bij je te hebben.
  • Als je praktijklessen wilt nemen op de brommobiel moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat.

Opleidingen

Bij DON Opleidingen bieden we diverse opleidingen aan voor het brommobielcertificaat. De opleidingen die wij aanbieden worden hieronder weergegeven.

Theorie brommobiel totaalpakket - dag
In de schoolvakanties bieden wij tevens dagopleidingen aan. Tijdens deze dagopleiding word je optimaal voorbereid op het theorie-examen. Bij de theoriecursus zit een lesboek en een internetkaart om online CBR vragen te oefenen! Een lunch zit inbegrepen bij onze dagopleiding. Mocht je onverhoopt niet in één keer slagen, mag je de cursus kosteloos opnieuw volgen en er zit ook één herexamen in het pakket! Het is daarom bijna onmogelijk om onze cursus zonder succes af te ronden!

Theorie brommobiel totaalpakket - middag
Tijdens deze middagopleiding word je optimaal voorbereid op het theorie-examen. Je kunt elke week starten met de opleiding die op woensdagmiddag van 16:30 tot 18:00 uur wordt gegeven in Den Haag. De opleiding bestaat uit 5 woensdagmiddagen en via ons ben je gegarandeerd om direct na de cursus het theorie-examen af te leggen! Bij de theoriecursus zit een lesboek en een internetkaart om online CBR vragen te oefenen! Mocht je onverhoopt niet in één keer slagen, mag je de cursus kosteloos opnieuw volgen en zit er één herexamen in het pakket! Het is daarom bijna onmogelijk om onze cursus zonder succes af te ronden!

Intake les
Voor het starten met uw praktijk lessen wordt er eerst een intake van 2 uur ingepland. In deze les gaan de instructeur en leerling naar een parkeerterrein in de buurt om een aantal oefeningen uit te voeren. Hierna wordt er een planning, speciaal op maat, voor het aantal uren en verdere begeleiding gemaakt.

Praktijk losse lessen
De losse praktijklessen staan in het teken van voertuigbeheersing. Tijdens de lessen wordt u perfect klaargestoomd voor het examen en komen alle oefeningen die u tijdens het examen kunt krijgen behandeld.

Praktijk losse lessen en examen
Tijdens deze opleiding leert u om te gaan met het voertuig. U krijgt les om vervolgens gelijk het examen af te leggen. Voor het examen zijn twee groepen van zes oefeningen mogelijk. Deze oefeningen worden in de praktijklessen behandeld om je perfect klaar te stomen voor het examen.

Theorie examen
Als onderdeel van het behalen van je rijbewijs dien je een theoriecertificaat te behalen. DON Opleidingen heeft een ontzettend korte wachttijd, waardoor in veel gevallen het theorie-examen de volgende dag al in te plannen is! Informeer naar de beschikbare data.

Theorie examen Verlengd
Het verschil met een standaard theorie examen is dat je voor het verlengd examen extra tijd krijgt om de vragen te beantwoorden. Ook is het bij het verlengde examen mogelijk om een koptelefoon te krijgen zodat de vragen en antwoorden worden opgelezen. Dit is vooral aan te raden bij mensen die moeite hebben met lezen.

Theorie examen Individueel
Het individueel begeleid examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. Als het om een tolkexamen gaat, kan de tolk de vraag en het antwoord vertalen. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker.

Kosten

Prijzen zijn incl. btw (voor meer informatie over btw neem contact op met DON Opleidingen). Op alle opleidingen en trainingen van DON Opleidingen B.V. zijn de algemene voorwaarden van DON Opleidingen B.V. van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud. Klik hier om de kosten voor de verschillende opleidingen terug te vinden.

Tip
Als je zo snel mogelijk na je zestiende verjaardag op de brommobiel wilt gaan rijden adviseren wij je direct nadat je 15,5 jaar bent geworden te starten met jouw theorieopleiding. Zo kun je zo snel mogelijk je theorie halen. Vervolgens kunnen wij, in de meeste gevallen, jouw praktijk dagopleiding op je verjaardag inplannen!