Algemene informatie Scooter rijbewijs halen

Scooterrijbewijs?

Je wilt je brommer- of scooterrijbewijs halen in het Westland en omstreken? Dan ben je bij DON Opleidingen in Naaldwijk aan het juiste adres! Om het scooterrijbewijs te behalen leg je eerst een theorie-examen af. Nadat je bent geslaagd voor je theorie-examen kun je bij ons de praktijk dagopleiding volgen. Wij kunnen bijna dagelijks een theorie-examen voor je inplannen en hebben veel plekken voor de praktijk dagopleiding! Hierdoor kun je vrijwel altijd op óf net na je 16e verjaardag jouw praktijkexamen doen! Je krijgt je brommerrijbewijs als je het praktijkexamen met succes aflegt bij het CBR.

Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Vanaf 16 jaar mag je praktijkexamen doen. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heb je geen apart brommerrijbewijs nodig.

Belangrijke aandachtspunten tijdens je rijles:

  • Tijdens de lessen en tijdens het examen dien je een geldig legitimatiebewijs bij je te hebben;
  • Zorg voor goede (regen)kleding, ook als de zon schijnt kan het fris zijn op de bromfiets;
  • Draag gemakkelijke kleding en stevige schoenen (bijvoorbeeld gympen);
  • In verband met onze strenge hygiëneregels raden wij aan om je eigen helm en handschoenen mee te nemen. De hesjes worden door ons verzorgd. Zorg ervoor dat je helm en handschoenen goedgekeurd zijn.

Opleidingen

Bij DON Opleidingen bieden we verschillende opleidingen aan om het bromfietscertificaat te behalen. De opleidingen die wij aanbieden worden hieronder weergegeven.

Praktijk dagopleiding
De praktijkdagopleiding houdt in dat je een hele dag op pad gaat met een ervaren bromfietsinstructeur. Deze leert je hoe je het examen kan behalen, maar ook hoe je het geleerde in de praktijk moet toepassen. Dit zorgt voor een goede voorbereiding, zodat je met vertrouwen aan het examen kan beginnen. Aan het einde van de dag leg je het examen af bij het CBR.

Theorie- en praktijk dagopleiding
Bij dit pakket is de theorie dagopleiding, het theorie-examen en een praktijk dagopleiding inclusief praktijkexamen inbegrepen. In dit totaalpakket zit ook een lesboek en een internetkaart om online maximaal 15 uur lang examens te oefenen! Wij hebben een cursusgarantie waarbij je de cursus kosteloos opnieuw mag volgen. De dagopleiding houdt in dat je een hele dag op pad gaat met een ervaren bromfietsinstructeur. Deze leert je niet alleen hoe je het examen kan behalen, maar ook hoe je het geleerde in de praktijk moet toepassen. Dit zorgt voor een goede voorbereiding, zodat je met vertrouwen aan het examen kan beginnen. Aan het eind van de praktijkles doe je examen bij het CBR. De praktijkles én het praktijkexamen zitten inbegrepen in dit pakket!
Dus kort samengevat bevat dit pakket:
- Theorieboek, theoriedagopleiding, internetkaart en theorie-examen;
- Praktijkles (6 uur) en het praktijkexamen.

Theorie scooter totaalpakket - dag
Om de theorie te behalen bieden wij elke maand een dagopleiding aan. Tijdens de schoolvakanties is dit doordeweeks en buiten de schoolvakanties is dit op zaterdag. Tijdens deze dagopleiding word je optimaal voorbereid op het theorie-examen. Bij de theorie dagopleiding zit een lesboek en een internetkaart om online maximaal 15 uur lang examens te oefenen! Een lunch zit inbegrepen bij onze theorie dagopleiding. Mocht je onverhoopt niet in één keer slagen, mag je de cursus kosteloos opnieuw volgen! Het is daarom bijna onmogelijk om onze cursus zonder succes af te ronden!

Theorie-examen
Als onderdeel van het behalen van je brommerrijbewijs dien je een theoriecertificaat te behalen. DON Opleidingen heeft een ontzettend korte wachttijd, waardoor in veel gevallen het theorie-examen de volgende dag al in te plannen is! Informeer naar de beschikbare data.

Theorie-examen verlengd
Het verschil met een standaard theorie-examen is dat je voor het verlengd examen extra tijd krijgt om de vragen te beantwoorden. Ook is het bij het verlengde examen mogelijk om een hoofdtelefoon te krijgen zodat je de vragen en antwoorden opgelezen krijgt. Dit is vooral aan te raden bij mensen die moeite hebben met lezen.

Theorie-examen individueel
Het individueel begeleid examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. Als het om een tolkexamen gaat, kan de tolk de vraag en het antwoord vertalen. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker.

Kosten

Prijzen zijn incl. btw (voor meer informatie over btw neem contact op met DON Opleidingen). Op alle opleidingen en trainingen van DON Opleidingen zijn de algemene voorwaarden van DON Opleidingen B.V. van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud. Klik hier om de kosten per opleiding terug te vinden.

Tip
Als je zo snel mogelijk na je zestiende verjaardag op de bromfiets wilt gaan rijden adviseren wij je om direct nadat je 15,5 jaar bent geworden te starten met jouw theorieopleiding. Zo kun je zo snel mogelijk je theorie halen. Vervolgens kunnen wij, in de meeste gevallen, jouw praktijk dagopleiding op je verjaardag inplannen!

Interesse?