Reanimatie & AED
Telefonisch meer informatie over de Reanimatie & AED cursus ontvangen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
Word burgerhulpverlener bij DON Opleidingen
In Nederland sterven er elke dag 35 mensen thuis of op straat aan een hartstilstand. In de provincie Zuid Holland, dus ook in de regio Haaglanden, is er een tekort aan burgerhulpverleners. Al enige tijd is Hartveilig Nederland in samenwerking met de gemeente Westland gestart met het plaatsen van openbare AED’s ten behoeve van de burgerhulpverlening. Om burgerhulpverlener te worden, moet u in het bezit zijn van een reanimatie certificaat. DON Opleidingen biedt deze cursus nu ook aan voor particulieren. Haal uw reanimatiediploma, meldt u aan en red een leven!
DON Opleidingen biedt nu een nieuwe particuliere reanimatie cursus aan om meer burgerhulpverleners in de regio op te leiden. Met het aanbieden van deze Reanimatie en AED cursus helpt DON Opleidingen om dit aantal te doen stijgen. Bij voldoende resultaat ontvangt u een reanimatie certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad, welke 2 jaar geldig is. Tevens bent u dan Europees geregistreerd. Met dit certificaat kunt u zich inschrijven als burgerhulpverlener voor Hartveilig Wonen.
Hoe werkt het?
Na het behalen van uw reanimatie certificaat meldt u zich aan bij Hartveilig wonen, een omroepsysteem in uw buurt. Iemand in uw buurt belt 112 bij een hartstilstand en vervolgens krijgt u dan een oproep op uw telefoon. Kunt u dan even weg? Ga dan zo snel mogelijk naar het slachtoffer. Samen met andere burgerhulpverleners start u met reanimeren en sluit u een AED aan. Vervolgens gaat u door met reanimeren tot de ambulance arriveert en het personeel de reanimatie overneemt.
Reanimatie & AED
Word burgerhulpverlener bij DON Opleidingen!
- Certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad
- 2 jaar geldig
- Europees geregistreerd
- Mogelijkheid in te schrijven als burgerhulpverlener
- Vergoedingsmogelijkheden
Red een leven
Wat klanten vinden van de Reanimatie & AED cursus
Reanimatie & AED cursus
U krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). In slechts 4 uur leert u wat u moet doen bij een hartstilstand.
- hoe u hartstilstand herkent en wat u dan als eerste doet
- hoe u moet reanimeren en in welk tempo
- hoe u een AED aansluit en bedient
Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen op oefenpoppen en leert u een AED bedienen.
Andere onderwerpen
- Stabiel zijligging
- Verslikking en verstikking
- Achtergrond informatie
Vergoeding door jouw zorgverzekeraar
De reanimatiecursus wordt gegeven in samenwerking met o.a. het Rode Kruis. Cursussen van het Rode Kruis worden in veel gevallen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed, omdat zij het belang van preventie (‘voorkomen is beter dan genezen’) inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.
Lees meer over de reanimatie & AED vergoedingen.