Scooter theorie

Dagopleiding in de schoolvakanties
Korte wachttijden

Korte wachttijden Theorie dag- of avondopleiding voor slechts € 65,-

Haal nu je scooter theorie!

Bij DON Opleidingen hebben we verschillende theorie opleidingen.

  • Dagopleiding
  • Avondopleiding
  • Korte wachttijden
  • Deelnemen vanaf 15,5 jaar
  • Theorie examen; ook verlengd en individueel
  • Complete scooter rijbewijs pakketten
Informatie aanvragen

Haal je scooter theorie bij DON Opleidingen

Rijden met een scooter is ontzettend leuk! Het is ontspannen, praktisch en het geeft je alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Voordat je echter met een scooter de weg op mag, moet je in het bezit zijn van een scooter rijbewijs. Om dit rijbewijs te halen dien je twee stappen te doorlopen, namelijk de scooter theorie en de scooter praktijk.

De eerste stap is de scooter theorie en na afloop doe je een theorie examen. Als je voor dit examen slaagt, dan kan je naar de volgende stap en dat is de scooter praktijk. Nadien leg je een praktijk examen af en als je hiervoor slaagt, kom je in aanmerking voor het scooter rijbewijs.

Belangrijk is dus dat je goed op de hoogte bent van de regels die gelden voor het rijden met een scooter. De ‘theoriecursus scooter’ die je bij DON Opleidingen volgen, staat geheel in het teken van jou voldoende kennis bijbrengen, zodat je met vertrouwen aan je theorie examen begint. Gelijk meer weten over de scooter theorie en praktijk? Laat je gegevens hieronder achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!

Je scooter theorie halen?

Wilt je meer weten over de scooter theorie opleidingen die wij aanbieden? Laat je telefoonnummer achter en dan bellen wij jou terug om al jouw vragen te beantwoorden.

De theoriecursus scooter van DON Opleidingen

De theoriecursus die je kunt volgen bij DON Opleidingen bestaat uit verschillende lessen en die geven wij doorlopend. Hierdoor kan je dus elke week bij ons terecht om deel te nemen aan de cursus. Wil je versneld je scooter rijbewijs halen? Dat is ook mogelijk. Wij bieden in schoolvakanties ook dagopleidingen aan.

Maar waar bestaan de lessen voor de scooter theorie nu precies uit? De lessen worden bij ons als volgt gegeven:

  • De lesstof uit het boek wordt uitvoerig behandeld.
  • Vragen worden klassikaal besproken.
  • Er wordt geoefend door het maken van proefexamens. Hierbij gebruiken wij het nieuwste systeem met de antwoordkastjes, zoals die ook bij het CBR gebruikt worden. Zo kan je alvast wennen aan de vraagstelling van het CBR.

|
Als je de scooter theorielessen doorlopen hebt, zul je examen afleggen bij het CBR. Als je slaagt is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig. Dit geeft je voldoende tijd om deel te nemen aan de praktijkopleiding.

Scooter theorie dag- en avondopleiding

Wij bieden de mogelijkheid om een dagopleiding te volgen in schoolvakanties. Dat betekent dat je aanzienlijk sneller klaar bent, wat ideaal is als je heel erg graag met de scooter de weg op wilt. Het is mogelijk om je theorie examen aan te schaffen bij je theorie cursus. Hierdoor kan je gegarandeerd na de cursus direct het theorie examen afleggen.

De dagopleiding is één theoriecursus aan één stuk door, maar ook kan je kiezen voor de avondopleiding. De scooter theoriecursus wordt dan gegeven over vijf lessen van 1,5 uur. De avondopleiding wordt doorlopend gegeven, dus je kunt daarvoor altijd bij ons terecht.

Je theorie scooter examen afleggen

Naast dat je voor het normale scooter theorie examen bij ons terecht kunt, kan je ook bij ons aankloppen voor het ‘scooter theorie examen verlengd’ of ‘individueel’.

Verlengde examen
Het verschil met het standaard theorie examen is dat je bij een verlengd examen meer tijd krijgt om de vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om bij dit examen een hoofdtelefoon te krijgen, zodat je de vragen en antwoorden opgelezen krijgt. Dit is vooral aan te raden als je moeite hebt met lezen.

Individuele examen
Het individuele theorie examen leg je af in een ruimte geheel alleen en dat onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. Als het om een tolkexamen gaat, kan de tolk de vraag en het antwoord vertalen. De tijd zal in de gaten worden gehouden door de theoriemedewerker.

Er zijn dus diverse mogelijkheden om het examen af te leggen en hetzelfde geldt voor het volgen van de ‘theoriecursus scooter’. Hieronder kan je je direct inschrijven voor een theorie opleiding bij DON Opleidingen. Heb je nog vragen of wil je graag geadviseerd worden in wat voor jou het beste traject is? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op en wij vertellen je alles wat je moet weten.

Informatie aanvragen

Wil je dat we zo snel mogelijk contact met je opnemen om je eerste les in te plannen? Of heb je een andere vraag of opmerking. Vul het onderstaande formulier in en we bellen of mailen je zo snel mogelijk terug!