Scooter theorie

Dagopleiding in de schoolvakanties
Korte wachttijden

Korte wachttijden Theorie dagcursus voor € 80,-

Haal nu je scooter theorie!

Schrijf je nu in voor onze theorie dagopleiding!

  • Dagopleiding
  • Korte wachttijden
  • Deelnemen vanaf 15,5 jaar
  • Theorie-examen; ook verlengd en individueel
  • Compleet scooter rijbewijs pakket
  • Lessen bij onze vestiging in Amsterdam, Naaldwijk of Wognum
Boek direct je opleiding

Haal je scooter theorie bij DON Opleidingen

Rijden met een scooter is ontzettend leuk! Het is ontspannen, praktisch en het geeft je alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Voordat je echter met een scooter de weg op mag, moet je in het bezit zijn van een scooter rijbewijs. Om dit rijbewijs te halen dien je twee stappen te doorlopen, namelijk het scooter theorie- en praktijkexamen.

De eerste stap is de scooter theorieles met na afloop een theorie examen. Als je voor dit examen slaagt, dan kun je naar de volgende stap: de scooter praktijk. Slaag je voor je scooterexamen? Gefeliciteerd! Dan heb je je scooterrijbewijs behaald!

Belangrijk is dus dat je goed op de hoogte bent van de regels die gelden voor het rijden met een scooter. De ‘theoriecursus scooter’ die je bij DON Opleidingen volgt, staat geheel in het teken van jou voldoende kennis bijbrengen, zodat je met vertrouwen aan je theorie examen begint. Gelijk meer weten over de scooter theorie en praktijk? Laat je gegevens hieronder achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!

Je scooter theorie halen?

Wilt je meer weten over de scooter theorie opleidingen die wij aanbieden? Laat je telefoonnummer achter en dan bellen wij jou terug om al jouw vragen te beantwoorden.

De theoriecursus scooter van DON Opleidingen

DON Opleidingen biedt maandelijks theoriedagopleidingen aan. Zo weet je in één dag wat je op het theorie-examen kunt verwachten! Maar wat leer je nu op zo’n dag? De theoriedagopleiding ziet er als volgt uit:

  • De lesstof uit het boek wordt uitvoerig behandeld.
  • Vragen worden klassikaal besproken.
  • Er wordt geoefend door het maken van proefexamens. Hierbij gebruiken wij het nieuwste systeem met de antwoordkastjes, zoals die ook bij het CBR gebruikt worden. Zo kan je alvast wennen aan de vraagstelling van het CBR.

Als je de scooter theorieles doorlopen hebt, leg je examen af bij het CBR. Als je slaagt is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig. Dit geeft je voldoende tijd om deel te nemen aan de praktijkopleiding.

Scooter theorie dagopleiding

Wij bieden de mogelijkheid om een dagopleiding te volgen in schoolvakanties. Dat betekent dat je aanzienlijk sneller klaar bent, wat ideaal is als je heel erg graag met de scooter de weg op wilt. Het is mogelijk om je theorie-examen aan te schaffen bij je theorie cursus. Hierdoor kun je na de cursus direct het theorie-examen afleggen.

Je theorie scooter examen afleggen

Behalve het normale scooter theorie-examen kun je bij ons ook terecht voor het ‘scooter theorie-examen verlengd’ of ‘individueel’.

Verlengde examen
Het verschil met het standaard theorie-examen is dat je bij een verlengd examen meer tijd krijgt om de vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om bij dit examen een hoofdtelefoon te krijgen, zodat je de vragen en antwoorden opgelezen krijgt. Dit is vooral aan te raden als je moeite hebt met lezen.

Individuele examen
Het individuele theorie-examen leg je geheel alleen in een ruimte af. Daarbij word je begeleid door een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. Als het om een tolkexamen gaat, kan de tolk de vraag en het antwoord vertalen. Een theoriemedewerker houdt de tijd in de gaten.

Er zijn dus diverse mogelijkheden om het examen af te leggen en hetzelfde geldt voor het volgen van de ‘theoriecursus scooter’. Hieronder kan je je direct inschrijven voor een theorie opleiding bij DON Opleidingen.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op voor een passend advies!

Meer weten?

Meer weten over onze scooteropleiding? Vul hieronder je contactgegevens in en wij bellen je zo snel mogelijk terug!