Trekkerrijbewijs

Slagingspercentage tot 95%
Gezakt? Gratis opnieuw volgen theoriecursus!
Vanaf 1 juli 2015 verplicht

Is het T-rijbewijs voor jou verplicht? Bel naar 0174-62 30 30

Trekkerrijbewijs halen?

Ben je 16 jaar of ouder en wil je rijden op een landbouwtrekker, shovel, grondverzetmachine, verreiker of heftrucks breder dan 1,30 meter? Haal dan je T-rijbewijs, tegenwoordig verplicht voor motorrijtuigen met een beperkte snelheid die op de openbare weg rijden.

Subsidiemogelijkheden

De loonwerksector (cumelasector) heeft behoefte aan goede en vakbekwame medewerkers. De kosten voor het T-rijbewijs kunnen een drempel zijn om voor een Groen, Grond, Infra opleiding te kiezen. Om deze drempel zo laag mogelijk te houden, stellen de sociale partners (CUMELA Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding van € 700,- beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs.

Om de vergoeding te krijgen moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen.

  • Zo moet je het T-rijbewijs in het eerste schooljaar (met ingang van 2016-2017) van je opleiding of maximaal 6 maanden voor de start van het eerste schooljaar behalen.
  • Verder volg je de beroepspraktijkvorming bij een erkend leerbedrijf dat de cao-loonwerk toepast en premies afdraagt aan Colland.
  • Je volgt een van de volgende studierichtingen binnen de opleiding Groen, Grond, Infra: Medewerker agrarisch loonwerk (niveau 2), Vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk (niveau 3), Vakexpert agrarisch loonwerk (niveau 4), Medewerker groen en cultuurtechniek (niveau 3), Opzichter/uitvoerder groen en cultuurtechniek (niveau 4), Machinist grondverzet (niveau 3).

Trekkerrijbewijs halen

Ga jij voor je T-rijbewijs?

  • Hoog slagingspercentage
  • Theorie examen garantie
  • Sinds 1 juli 2015 verplicht
  • Subsidiemogelijkheden
Trekkerrijbewijs informatie

€ 126,- Trekkerrijbewijs intake

Theorie tractorrijbewijs

Ter voorbereiding op het theorie-examen kan je kiezen voor een theoriecursus. Het hele jaar worden er theoriecursussen georganiseerd. Op de theoriecursussen bieden wij een cursusgarantie aan. Ben je voor een examen gezakt en 80%, of meer, van de tijd aanwezig geweest op de theoriecursus dan mag u gratis de theoriecursus nogmaals volgen.

Praktijk tractorrijbewijs

De praktijkopleiding start je op onze nieuwe tractor met aanhangwagen. Het rijden met tractor én aanhangwagen tijdens een examen is verplicht. De eerste keer rijd je een intake onder begeleiding van onze instructeur. Na afloop geeft de instructeur vrijblijvend advies op maat over de duur en prijsinvestering voor een passend opleidingstraject.

Bij DON Opleidingen verzorgen wij de opleiding voor het T-rijbewijs en geven we jou advies op maat!

Cursusdata en inschrijven

Informatie aanvragen Trekkerrijbewijs

Heb je nog vragen over het halen van het T-rijbewijs? De adviseurs van DON staan je graag uitgebreid te woord. Neem gerust contact op met één van onze adviseurs, Jaap van Leeuwen of Thom Dijkxhoorn. Voor direct contact: bel 0174- 62 30 30 (Westland) of 070 33 64 800 (Den Haag).