Algemene informatie Reanimatie en AED

Andere onderwerpen

  • Stabiele zijligging;
  • Verslikking en verstikking;
  • Achtergrondinformatie.

Duur

4 uur

Aantal deelnemers

4 tot 6

Afronding

Bij voldoende resultaat ontvangt u een reanimatiecertificaat van de Nederlandse Reanimatieraad, welke 2 jaar geldig is. Tevens bent u dan Europees geregistreerd. Met dit certificaat kunt u zich inschrijven als burgerhulpverlener voor Hartveilig Wonen.

Vergoeding van EHBO cursussen door jouw zorgverzekeraar

EHBO cursussen van het Rode Kruis worden in veel gevallen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed, omdat zij het belang van preventie inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er is/zijn afgesloten.

Lees meer over de reanimatie & AED vergoedingen.

Volg een reanimatiecursus bij DON Opleidingen en wordt Burgerhulpverlener

In heel Nederland hebben zich al duizenden vrijwilligers aangemeld die kunnen helpen bij een reanimatie in hun dorp, wijk of straat. Al enige tijd is HartslagNu in samenwerking met de gemeente Westland gestart met het plaatsen van openbare AED’s ten behoeve van de burgerhulpverlening.

Hoe werkt het?
Op een bepaalde locatie wordt iemand onwel. Omstanders bellen direct 112 en de meldkamer schakelt de ambulancedienst in om naar het slachtoffer toe te gaan. Bij verdenking van een acute circulatiestilstand, alarmeert de meldkamer ambulancezorg opgeleide en geregistreerde vrijwilligers. Zij ontvangen een sms-bericht of een alarm via de HartslagNu app op hun mobiele telefoon met de locatie van het slachtoffer en/of de locatie van de dichtstbijzijnde AED. Deze vrijwilligers gaan naar het slachtoffer om hulp te bieden tot de ambulance aanwezig is en professionele hulpverleners de zorg overnemen.