Algemene informatie Heftruckcertificaat en reachtruckcertificaat halen

Interesse?

Heftruckcertificaat en reachtruckcertificaat halen

In het magazijn worden vaak interne transportmiddelen gebruikt. Een voorbeeld hiervan is de vorkheftruck. De heftruck is van groot belang om grote partijen zware goederen tegelijk te vervoeren. De bestuurder is hiertoe pas bevoegd, wanneer hij of zij hiervoor een certificaat heeft behaald. Op deze manier zullen de werkzaamheden efficiënt en veilig gebeuren. Bij DON Opleidingen kunt u binnen no-time uw heftruckcertificaat halen.

De reachtruck is dankzij zijn zijdelinkse bouw, wendbaarheid en grote laadvermogen een uitermate geschikt intern transportmiddel. Om de werkzaamheden veilig en efficiënt te laten verlopen, dient de bestuurder in het bezit te zijn van een geldig reachtruckcertificaat.

Deze cursus is bedoeld voor chauffeurs, warehouse-, magazijn- en expeditiemedewerkers, die met enige regelmaat gebruik willen maken van de vorkheftruck.

De basiskennis en vaardigheden worden tijdens de heftruckcursus aanscherpt voor het op een efficiënte en veilige manier gebruikmaken van de vorkheftruck. Voor deelname geldt een minimale leeftijd van 16 jaar.

U kunt kiezen uit twee opleidingen:

  • Veilig werken met de vorkheftruck (ook in het Engels en Pools).
  • Veilig werken met de vorkheftruck herhalingscursus.
  • (optioneel: Veilig werken met de reachtruck).

De herhalingscursus is bedoeld voor personen die het certificaat veilig werken met de vorkheftruck moeten verlengen. Indien u niet in het bezit bent van het heftruckcertificaat en/of blijkt dat u niet beschikt over ruime ervaring met de heftruck, en het blijkt dat de ruime ervaring niet klopt, kunt u simpelweg zakken voor uw cursus.