Veilig werken als koerier volgen

Door de groei van e-commerce is de vraag naar koeriers toegenomen. De koerier heeft als belangrijkste taak: het zorgvuldig vervoeren en bezorgen van de lading. Hij stemt zijn communicatie te allen tijde af op de klant of functionaris waarmee hij te maken krijgt. De rol van de koerier is daarnaast ook signalerend. Hij is verantwoordelijk voor het verzamelen van de juiste documenten en het routeplan bij het voorbereiden en afhandelen van de rit. Daarnaast heeft hij een rol in het signaleren van onvolkomenheden aan de lading en de bestelauto.

Transport- en logistieke bedrijven zetten in deze tijd steeds meer koeriers in. Koeriers zijn het visitekaartje van het bedrijf richting de klant, niet alleen aan de deur, maar ook onderweg. Daarvoor heeft Transportopleider de koeriersopleiding ontwikkeld. Deze 2-daagse training voorziet de koerier van handvaten voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Zo richt de training zich o.a. op ‘best practices’, beroepshouding, het terugdringen van schades, brandstofgebruik, documentatie en veilig deelnemen aan het verkeer.

Inhoud & duur
Dag 1
Deze klassikale dag wordt gegeven op basis van peer education. Afhankelijk van de groep deelnemers worden bepaalde onderwerpen uitvoerig of juist beperkt behandeld. De dagelijkse praktijk van de deelnemers staat hierbij centraal. De trainer achterhaalt de opleidingsbehoeften bij de deelnemer en brengt hierdoor een afwisselend en leerzaam trainingsprogramma.

Dag 2
Deze dag bestaat uit één dagdeel praktijktraining en beoordeling. Tijdens deze praktijktraining wordt ingezet op schadepreventief rijden en omgaan met ADA-systemen. De deelnemer rijdt een rit uit de dagelijks praktijk. Hierbij is de deelnemer verantwoordelijk voor een rijklaarcontrole van het voertuig, het ophalen en wegbrengen van de lading, laden en lossen en manoeuvreren, de afhandeling op het laad- losadres en rijden in diverse verkeersomstandigheden.

Examen
Tijdens dag 2 vindt een praktijkbeoordeling plaats. Deze praktijkbeoordeling wordt geregistreerd door een onafhankelijke exameninstantie.

Subsidiemogelijkheden
Op deze training is SOOB-subsidie van toepassing. Informeer voor de mogelijkheden bij een van onze opleidingsadviseurs.

Ik wil meer weten over:

Cursusdata en inschrijven