Algemene informatie Verreiker (U30)

Interesse?

Om te beginnen moeten we eerst een misverstand uit de weg ruimen. De verreiker is geen heftruck met meer mogelijkheden. De constructie en bediening is wezenlijk anders waardoor de verreiker vaker wordt ingezet op terreinen met een oneffen ondergrond.

In bedrijfstakken als de constructie, de bouw en de landbouw wordt daarom graag gebruikgemaakt van de vele mogelijkheden die een verreiker biedt. Door deze verschillen in constructie en bediening kent de verreiker zijn eigen specifieke risico’s en gevaren en vereist de bediening een specifieke deskundigheid. Daarom is een heftruckchauffeur nog geen verreikerchauffeur.

De Arbowetgeving vereist een specifieke deskundigheid voor de gebruikers / bestuurders van gemotoriseerde transportmiddelen. Het maakt dus niet uit of iemand dagelijks of incidenteel gebruik maakt van een verreiker, allen moeten over een specifieke deskundigheid beschikken waardoor er een certificaat kan worden behaald.

Let op: na slagen voor zowel de theorie als praktijk ontvangt u een DON-certificaat. Dit is in Nederland geldig. U ontvangt niet een IPAF-certificaat.

De cursus wordt uitsluitend gegeven op aanvraag, tot een maximale groepsgrootte van 6 personen.